Насловна Друштво Марковић: Шуковић да доказе поднесе Тужилаштву

Марковић: Шуковић да доказе поднесе Тужилаштву

1
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник Владе Црне Горе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Душко Марковић одбацио је у потпуности тврдње полицијског службеника и политичког активисте Предрага Шуковића изнијете у недјељу 5. јула у дневном листу Вијести према којима је Марковић наводно један од актера кријумчарења цигарета и других криминалних дјелатности које је тај службеник, како је навео, истраживао.

Dusko Markovic 08

Марковић је казао да је јуче, 6. јула, писменим путем информисао врховног државног тужиоца и министра унутрашњих послова да исказује снажан интерес да се у најкраћем року и у законом предвиђеној процедури провјере тврдње именованог полицијског службеника с циљем утврђивања истине.

„У допису сам напоменуо да као дугогодишњи директор Агенције за националну безбједност, затим потпредсједник Владе и координатор Бироа за оперативну координацију служби безбједности, нијесам упознат са тврдњама да постоји и наводно функционише „Мојковачки криминални клан“, како се тврди односно да наводни „Мојковачки клан“ није безбједносно третиран ни у једном стратешком ни оператаривном документу већ да се очито ради о политичкој манипулацији“, казао је Марковић.

Наглашава да се до сада није оглашавао у јавности поводом ових, како је истакао, грубих измишљотина и неистина.

„Уважавајући чињеницу да посебну тежину тим тврдњама даје то што их износи полицијски службеник премда и познати блогер који користи псеудоним да би покушао да компромитује носиоце одговорних дужности у држави. То је околност која понижава професионалне стандарде и етички кодекс„, истакао је Марковић.

dusko markovic dopis VDT-u

Он је позвао полицијског службеника Предрага Шуковића кога, како каже, не познаје, да доказе које наводно има поднесе Тужилаштву.

„Ако постоје не чињенице и докази, већ макар и основи сумње за оно што се тврди ја нијесам достојан не дужности потпредсједника Владе већ ни једне јавне функције нити било каквог ангажмана у државној администрацији. Али, ако се утврди да су тврдње неистините и неутемељене, онда би исто правило требало да важи и за онога ко их је изнио. Ово треба схватити као једну од ријетких прилика да се заустави криминал носиоца једне од најодговорнији дужности у држави или пак да се за сва времена стане на крај пракси покушаја личних и политичких обрачуна“, поручио је Марковић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here