Насловна Политика Марковић: Србија да тражи ратну одштету од НАТО

Марковић: Србија да тражи ратну одштету од НАТО

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Јединствене Србије Драган Марковић – Палма оцијенио је данас да би Србија трбало да тражи ратну одштету од НАТО за бомбардовање 1999.године.

dragan-markovic-palma

 „Од НАТО агресије Србија не може да подигне главу“, стоји у писаној изјави Марковића медијима.

 „У бомбардовању те године убијено је 2.500 људи, рањено или повређено 12.000, међу којима је и 2.700 дјеце.Бомбардовани су бројни цивилни објекти и то осиромашеним уранијумом чије су посљедице несагледиве, зато сматрам да би требало да уз наше и међународни вјештаци процијене ратну штету која је тада причињена нашој земљи“, истиче Марковић.

Марковић додаја да, иако је прошло 16 година од агресије и бомбардовања, „неки још увек желе да наметну кривицу Србији, а Србија је увијек водила одбрамбене, а не освајачке ратове, а на Косову и Метохији су Срби вјековима живјели на својој територији и морали су и имали су право да је бране“.

 Упркос овим чињеницама и даље се примењују двоструки аршини, што је посебно случај у Хашком трибуналу, додаје Марковић, који је и народни посланик.

 „Ово не значи да Србија не жели да иде у Европску унију, али неке земље не могу да кажу да немају одговорност за оно што се десило нашој земљи 1999. године, за 78 дана бомбардовања“, закључио је Марковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here