Насловна Издвојено Марковић: САЈ је у октобру спасио грађане а не Бог

Марковић: САЈ је у октобру спасио грађане а не Бог

6
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник владе Црне Горе и министар правде Душко Марковић одговара данас у Скупштини Црне Горе на низ посланичких питања, а у фокусу су протести у октобру прошле године. На констатацију посланика ДФ-а Небојше Медојевића да је 24. октобра 2015. године сам Бог спасио грађане Црне Горе те нико није трагично страдао, Марковић је одговорио да их „те ноћи није спасио Бог него професионална акција државе“.

Било је за очекивати да ће се у фокусу данашњег одговарања на посланичка питања Душка Марковића наћи протести из октобра мјесеца прошле годин. Небојша Медојевић је изјавио да је за разбијање протеста ДФ-а крива „војна полицијска хунта која управља Црном Гором“ на челу са координатором свих шпијуна, регуларних и нерегуларних, Душком Марковићем. 

„То су теорије завјере“, одговорио је кратко Марковић.

Марковић не само да није преузео никакву одговорност за оно што се десило у октобру већ је парадоксално САЈ-у додијелио божанску мисију током бруталног окршаја полиције са грађанима Црне Горе рекавши Медојевићу, али и грађанима Црне Горе да их је те ноћи од страдања спасила „професионална акција државе“. Ипак, фалило је да Марковић наведе а од кога су онда грађани били угрожени и од кога их је САЈ спашавао.

policija-protesti-podgorica-df

Марковић: Иза протеста стоје „одређене структуре“ из Русије

Душко Марковић је такође нагласио да он никада није рекао да иза протеста Демократског фронта стоје званичници Москве, већ „одређене структуре“ из Русије, као и одређене националистичке структуре ван Црне Горе.

На захтјев посланика ДФ-а Милана Кнежевића да поднесе оставку уколико не изнесе доказе о томе да иза протеста стоји Русија, Марковић је одговорио кратко:

„Немам намјеру да поднесем оставку.“

Кнежевић је такође као кривца навео амбасадорку САД у Црној Гори, Маргарет Ен Уехару.

„Јавна је тајна да је америчка амбасадорка неформални премијер испред чије је канцеларије чекате као ињекцију у доба социјализма“, рекао је Кнежевић.

protesti 24.10.2015

Кнежевић: Да ми је Драговић сломио главу или вилицу био би градоначелник или министар

На питање Милана Кнежевића колико је професионалних бораца у цивилу учествовало у разбијању протеста ДФ-а, Марковић није прецизно одговорио:

„То једноставно није тачно. Црна Гора има снаге реда које имају капацитет да сачувају уставни поредак. Нијесу нам потребне туђе снаге нити војне нити параполицијске снаге да би спријечили насилничко дјеловања којим би се угрозио уставни поредак. Одговорићемо сваком изазову угрожавања државних интереса“, нагласио је Марковић, оповргавајући тиме претходну тврдњу да је САЈ имао спаситељску улогу у октобарским протестима.

knezevic

„Мене је тада брутално претукао сезонски ватрогасац иначе професионални ММА борац Николај Драговић након чега сам завршио у Ургентном центру, али нико од надлежних ни након седам мјесеци није реаговао“, рекао је Кнежевић и навео да има снимак овог дешавања.

Потпредсједник владе Душко Марковић је узвратио да снимак није видио па му је Кнежевић предао свој ЦД са снимком његовог пребијања.

Кнежевић је нагласио да је Николај Драговић након напада на њега унапријеђен, и постао је комунални полицајац.

„Да ми је сломио главу или вилицу био би градоначелник или министар у влади изборног повјерења и одушевљења“, рекао је Кнежевић.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Стварно, од кога или чега су припадници САЈ-а спасавали грађане у октобру прошле године? Ако су их стварно спасавали, треба их одликовати због тог успешног „спасавања“. Или, боље је питање: које су то грађане припадници САЈ-а спасавали у Подгорици?

 2. 0
  0

  „Душко Марковић је такође нагласио да он никада није рекао да иза протеста Демократског фронта стоје званичници Москве, већ „одређене структуре“ из Русије, као и одређене националистичке структуре ван Црне Горе.“

  „То су теорије завјере“

 3. 0
  0

  Svaka vam je istina ovakva! Vrijedi li neznabošce upozoravati da je, kako kaže jedna od 10 Božijih zapovijesti, veliki grijeh izgovarati Božije ime uzalud? Dovođenje Boga i SAJ-a u istu ravan je najgori satanizam!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here