Насловна Политика Марковић о захтјеву СДП-а: Не тумачимо Кривокапића, важан је став ДПС-а

Марковић о захтјеву СДП-а: Не тумачимо Кривокапића, важан је став ДПС-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Не тумачимо лидера Социјалдеморкатске партије Ранка Кривокапића, важно је какав ће став заузети наша странка, казао је потпредсједник Владе и замјеник предсједника Демократске партије социјалиста ДПС Душко Марковић поводом захтјева предсједника СДП-а за реконструкцију Владе.Dusko Markovic 08

Подсјећамо, Главни одбор СДП Социјалдемократске партије усвојио је данас закључке којима се предсједник партије Ранко Кривокапић обавезује да од премијера Мила Ђукановића тражи мјеста потпредсједника Владе-министра за информационо друштво и министра саобраћаја и поморства, а све у складу са коалиционом споразумом ДПС-а и СДП-а.

Тим поводом, Марковић је казао да чекају званичан захтјев СДП-а и да ће онда одлучивати о њему.

“Треба прво да видимо захтјев и његов садржај и онда ћемо на органима странке одлучити о томе”, поручио је Марковић.

Функцију потпредсједника Владе и министра за информационо друштво, те министра саобраћаја и поморства сада покривају бивши чланови СДП-а Вујица Лазовић и Иван Брајовић.

Лазовић и Брајовић напустили су СДП након партијског конгреса незадовољни начином на коју странку води лидер Ранко Кривокапић и сада раде на оснивању нове странке.

Аргумент у иницијативи СДП-а за реконструкцију Владе је чињеница да је ДПС са СДП-ом током 2012. године склопио коалициони уговор по коме се за предсједника парламента и на функције потпредсједника Владе и министара саобраћаја, унутрашњих послова и информационог друштва бирају представници Социјалдемократске партије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here