Насловна Друштво Марковић и девет министара крију имовинске картоне

Марковић и девет министара крију имовинске картоне

0
ПОДИЈЕЛИ

Девет министара Владе Црне Горе, укључујући и премијера Душка Марковића, није поднијело извјештаје о приходима и имовини по именовању, већ су о преласку на нове-старе функције наводно обавјештењем информисали Агенцију за спрјечавање корупције.

Њихове колеге, упркос томе што их је већина била на јавним функцијама и прије избора нове владе, уредно су пријавили своје приходе и имовину, што је објављено на сајту Агенције.

Прије ступања на нове функције, јавни функционери били су министри одбране Предраг Бошковић (био министар просвјете), саобраћаја Осман Нурковић (директор Монтепута), економије Драгица Секулић (директор Директората у Министарству економије), културе Јанко Љумовић (директор ЦНП-а), јавне управе Сузана Прибиловић (потпредсједник општине Будва) и потпредсједник Владе Рафет Хусовић.

Они су по (ре)избору у року од 30 дана поднијели извјештаје о приходима и имовини и у односу на оно што је тумачење Агенције за спречавање корупције чини се да су погријешили што су то урадили.

Њихов примјер нијесу слиједили премијер Душко Марковић (био потпредсједник Владе), министри вањских послова Срђан Дармановић (био амбасадор у САД), европских послова Александар Андрија Пејовић (главни преговарач са ЕУ), просвјете Дамир Шеховић (посланик), рада Кемал Пуришић (одборник и в.д. извршног директора плавског Комуналног предузећа), здравља Кенан Храповић (директор Фонда за здравствено осигурање), људских права Мехмет Зенка (одборник и члан управног одбора улцињског Комуналног предузећа) и пољопривреде Милутин Симовић (посланик).

Нове картоне нијесу поднијели ни министар без портфеља Марија Вучиновић и министар правде Зоран Пажин, који су остали на истим функцијама као и у претходном сазиву Владе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here