Насловна Политика Марин Ле Пен: 2017. ће бити година буђења Европе

Марин Ле Пен: 2017. ће бити година буђења Европе

2
ПОДИЈЕЛИ

Лидерка француског десничарског Националног фронта Марин Ле Пен изјавила је данас да ће 2017. бити „година буђења за народе континенталне Европе“, пренијела је агенција Бета.

„Прошла година била је година када се пробудио англосаксонски свијет, а сигурна сам да ће 2017. бити година буђења народа континенталне Европе,“ рекла је Ле Пенова у Кобленцу на скупу партија чланица групе Европе нација и слобода (ЕНЛ) у Европском парламенту.

Расположење на данашњем скупу било је слављеничко после инаугурације Доналда Трампа за новог предсједника САД, послије кампање подстакнуте темама у прилог протекционизма и против естаблишмента, наводи „Бета“.

„Ми проживљавамо крај једног света и рађање другог. Доживљавамо повратак држава нација,“ рекла је Ле Пенова.

Она је истакла да је први ударац старом поретку било британско гласање у јуну да напусти Европску унију а убрзо је услиједио избор Трампа. „Нови амерички предсједник неће толерисати никакав систем потлачивања у Европи,“ додала је Ле Пенова.

Марин ле Пен је осудила њемачку канцеларку Ангелу Меркел, на чије име се чуло гласно звиждање у сали, зато што је дозволила долазак великог броја миграната.

„Сви виде да је ова мигрантска политика свакодневна катастрофа,“ казала је Ле Пенова.

На скупу странака групе ЕНЛ у Европском парламенту су поред ње и њеног Националног фронта, и Герт Вилдерс из холандске Партије слободе, Матео Салвини из италијанске Сjеверне лиге, Харалд Вилимски, генерални секретар аустријске Слободарске партије и лидерка Алтернативе за Немачку (АфД) Фрауке Петри.

„Јуче нова Америка. Данас… нова Европа,“ рекао је холандски антиисламистички лидер Герт Вилдерс на почетку свог говора у конгресном центру у Кобленцу, који се одржава под јаким мјерама безбедности.

„Народ Запада се буди. Он одбацује јарам политичке коректности. Ово ће бити година народа… година ослобађања, година патриотског прољећа,“ рекао је Вилдерс.

Ле Пен, која је кандидаткиња за предсједничке изборе у Француској овог прољећа, пожељела је побједу Алтернативи за Немачку (АФД) на парламентарним изборима 24. септембра и партији за Слободу Герта Вилдерса на холандским изборима у марту, наводи „Бета“.

„Та побједа могла би да промијени лице Европе, ако дођемо на власт у свакој од ових земаља Европске уније, могли би заједно да организујемо разумно напуштање старог свијета,“ рекла је Марин Ле Пен.

2 КОМЕНТАРИ

    • 0
      0

      LePenova je veliki srpski saveznik. Nas narod je politicki nepismen. Cjelokupnu elitu su komunisti pobili. Zato ova obezglavljena masa dozvoljava da mentalni i moralni patuljci izmisljavaju vjestacke nacije, jezike, crkve itd.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here