Насловна Политика Марија поднијела оставку, пукло у которском ДПС-у

Марија поднијела оставку, пукло у которском ДПС-у

0
ПОДИЈЕЛИ

Бивши предсједник општине Котор Марија Ћатовић поднијела је оставку на функцију члана извршног одбора которског ДПС-а због сукоба са менаџером општине Срђаном Драгомановићем.

 kotor-montenegro

Како је саопштено „Дану”, Драгомановић је упутио допис руководству которског ДПС-а, у коме је изнио низ озбиљних примједби на рад Марије Ћатовић, која је недавно напустила функцију предсједника општине и постала посланик у Скупштини Црне Горе. Сједници извршног одбора на којој је Марија Ћатовић поднијела оставку присуствовао је и политички директор ДПС-а Тарзан Милошевић, који је рекао да не очекује подјелу у општинском одбору.

Према поузданим сазнањима „Дана” из врха которског ДПС-а, Ћатовић је поднијела оставку на чланство у извршном одбору которског органка странке, али није напустила и партију. Ћатовић, која је такође и члан Предсједништва ДПС-а, оставку на чланство у извршном одбору поднијела је на сједници која је одржана у петак вече на њену иницијативу. Она је на тој сједници најавила да неће присуствовати ниједној сједници извршног одбора у постојећем сазиву.

Саговорник ,,Дана“ из цептрале которског ДПС-а саопштио је да је бивша предсједница општине Котор тражила одржавање сједиице након што је садашњи менаџер општине Срђан Драгомановић предсједнику которског одбора владајуће партије и члановима извршног одбора упутио допис у коме је изнио низ критика на њен рад.

О томе, али и о мимоилажењу у ставовима појединих чланова извршног одбора у которском огранку странке, те о предстојсћем конгресу странке разговарано је током трочасовне сједнице у петак вече. Драгомановић је био један од од кандидата за наследника Ћатовићеве на мјесту предсједника општине, али није добио подршку већине у странци.

Како је пренијела „Котор ТВ”, Тарзан Милошевић је казао да је, и поред различитих ставова појединих чланова, увјерен у јединственост ОО ДПС-а. Милошевић је потврдио да је било ријечи и о допису извршном одбору који је упутио менаџер општине Срђан Драгомановић, у коме критикује рад појединих функционера и страначких колега, инсистирајући на квалитетнијем функционисању одређених општинских тијела.

Ћатовићевој је 17. новембра прошле године истекао десетогодшњи мандат на челу општине Котор, након чега се посветила посланичкој функцији.

Овогодишњи которски карневал као карневалску лутку имаће Штригону Вјештичић, што је јасна алузија на бившу предсједницу општине Котор. Те се лутке на крају феште јавно спаљују, што представља јавну поруку, мишљење и став народа о одређеном проблему или појави.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here