Насловна Политика Марић: Понављање избора легитимно рјешење за излазак из политичке кризе

Марић: Понављање избора легитимно рјешење за излазак из политичке кризе

0
ПОДИЈЕЛИ

Доскорашњи министар рада и социјалног старања у влади изборног повјерења Борис Марић казао је да је најновији предлог дијела опозиције о понављању избора легитимна иницијатива којом се покушавају стабилизовати политички односи и дубока политичка криза. Како је навео у изјави за „Дан”, начин борбе опозиције је потпуно легитиман.

Опозиција тражи практично ванредне изборе, као рјешење за могући излазак из ове дубоке политичке кризе. Треба сачекати и видјети на који начин ће тај захтјев опозиција даље артикулисати”, указао је Марић.

Европски комесар за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан боравиће 8. децембра у званичној посјети Црној Гори, а састаће се са представницима владе и опозиције поводом најактуелнијих политичких тема, укључујући опозициони бојкот институција и покушај државног удара на дан избора.

Из Делегације ЕУ у Подгорици у петак је званично саопштено да ће се комесар Јоханес Хан током званичне посјете Црној Гори састати са новоизабраним предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем и лидерима свих опозиционих политичких субјеката који су заступљени у новом сазиву Скупштине Црне Горе. То су, како се прецизира у саопштењу Делегације Европске уније у Подгорици, Демос, СНП, УРА, СДП, Демократе и Демократски фронт.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here