Насловна Издвојено Манојловић (ДПС) „Ни Хрвати нијесу измислили топлу воду“

Манојловић (ДПС) „Ни Хрвати нијесу измислили топлу воду“

2
ПОДИЈЕЛИ

За преписивања у другим земљама нико није „нити линчован“, „нити је поднио оставку“, написала је на свом фејсбук профилу, Мишела Манојловић, секретарка Секретаријата за локалну самоуправу из редова ДПС-а.

Ова функционерка ДПС-а, навела  је да свака држава у процесу реформи комбинује најбоље ствари из свих система и прилагођава их себи.

„То су урадили и Словенци са Белом књигом, а ни Хрвати нису измишљали топлу воду. Чињеница је да је наша реформа завршена у експресном року, али је битно да је неко спознао колико нам је систем образовања метастазирао и да је направио први корак… Нема ниједног закона који је донесен задњих 50 година, а да није преписан од Хрвата, Срба, Босанаца. А тек од Словенаца… Чекали су се преводи најмање по пола године. У том кругу Хрвати и Босанци преписују од Словенаца, Словенци од Њемаца.“, написала је Манојловић.

Пракса је да се курикулуми комбинују и да се у националним оквирима прилагођавају најбоља искуства. Хрватска никад није започела реформу образовања према овим курикулумима. У Црној Гори не наводе извор преписаног, преносе Вијести.

Такође, познато је да Влада неће дозволити да образовна реформа буде доведена у питање због како они кажу „парцијалних пропуста“ око израде планова за један или више предмета.

Подсјетимо, након ове афере ако крађе реформе од Хрвата, огласио се и бивши предсједник Експертске групе који је радио на реформи образовања Борис Јокић поручио је да је „неморално и нечасно“ то што је Завод за школство преузео њихове курикулуме без консултовања оних који су радили на томе или образовних власти у Хрватској.

Он је такође навео да су грађани Хрватске планове и програме, на којима се радило 18 мјесеци, радило 500 стручњака из свих области, платило преко 1,3 милиона. Реформа образовања у тој земљи још није добила епилог у учионици и актуелна су политичка надгорњавања о реформи

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Кад људи изгубе осјећај за стид, све и на сваки начин ће покушати да оправдају. Ова жена нема достојанства и под хитно за њу и за многе из ДПС-а треба одржати “убрзане“ курсеве о моралу, да почну полако да схватају да је свака крађа кажњива, да је предмет спрдње и понижавања или подразумијева одговорност. Не треба им више прелазити ни преко најобичније ситнице, Они су ослијепили од бахатости, а .ебали би се за радно мјесто и власт.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here