Насловна Политика Мандић: Желимо јединствену опозициону листу на изборима у Никшићу

Мандић: Желимо јединствену опозициону листу на изборима у Никшићу

0
ПОДИЈЕЛИ

Иако је премијер Душко Марковић поручио да од понављања избора нема ништа, из опозиције не одустају од тог захтјева. Један од лидера Фронта Андрија Мандић каже како је битно да опозиција буде јединствена по свим питањима, а ту укључује и могуће организовање протеста.

„Дакле, ако се не буде донијела одлука о понављању избора да као опозиција заједнички организујемо протесте којима ћемо извршити додатни притисак на црногорску власт да се распишу избори и да онда имамо добре услове да исправимо све оне грешке које нам је власт, са лажним државним ударом, направила 16. октобра“, рекао је Мандић.

Мандић каже како не види разлог да се неко из опозиције врати у парламент, без обзира на то о којој теми да се расправља јер, како каже, већина има проблем јер доноси законе иза којих не стоји готово половина грађана.

„Свако од опозиционара који би се одлучио да промијени постојеће стање бојкота ја мислим да би се суочио са гнијевом опозиционих гласача који сигурно, као и политичари, препознају домете и ефекте бојкота, уочавају колико је то моћно политичко средство, колико је то снажан притисак да власт понови изборе“, рекао је Мандић.

Што се тиче никшићких избора, који се очекују у марту, и спекулација да ће ДФ изаћи са СНП-ом, те да се преговара са бизнисменом Миодрагом Давидовићем као потенцијалним носиоцем листе, Мандић одговара позивом свим опозиционим странкама да иду заједно на те изборе.

„Нијесмо имали никакве посебне разговоре ни са једном странком, па ни са СНП-ом. Ми бисмо жељели да се направи та јединствена листа и свакако бисмо жељели да имамо кандидата за предсједника општине Никшић, који може да побиједи. Да ли је то господин Давидовић или ће то бити неко други то треба да буде резултат договора унутар опозиције. То не треба да ради ниједна структура посебно“, казао је Мандић.

Коментаришући саслушање пред специјалним полицијским тимом, Мандић тврди да је то искључиво због пријаве, коју су пет дана пред изборе предали специјалном тужиластву, а у којој су набројали шта је све, наводно, планирао да уради ДПС како избори не би били слободни.

„Да нијесмо дали ту пријаву не би било никаквих позива“, објашњава Мандић.

Мандић ипак не искључује могућност да надлежни приведу неког високопозиционираног функционера Фронта, због наводне умијешаности у случај тзв. државног удара.

„ДФ ће имати одговор на сваку акцију режима. Све се то распало као мјехур од сапунице и сада је свима јасно да ће вријеме које долази бити вријеме утврђивања истине“, закључио је Мандић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here