Насловна Насловна Мандић: Вучић потврдио да ДФ нема везе са „државним ударом“

Мандић: Вучић потврдио да ДФ нема везе са „државним ударом“

24
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић саопштио је да су представници Срба, на данашњем састанку код премијера Србије Александра Вучића, затражили да се утврди истина о афери „Државни удар“.

Он каже да су Вучићу предочили да је од те исконструисане афере једину корист имао Мило Ђукановић.

„Тражили смо, од Вучића, као што смо тражили и у Берлину и у Москви, да се утврди свака чињеница везано за аферу државни удар, од које је једину корист имао Мило Ђукановић. Вучић није имао шта да дода на ту нашу тврдњу, осим што је рекао, тачније нагласио, да нико од опозиционих политичара из Црне Горе нема везе са тим догађајем“, казао је Мандић.

Представници Срба из Црне Горе су српског премијера упознали са тешком ситуацијом у којој се наш народ налази.

„Кључно је да се утврди истина о афери државни удар. То је нама од суштинске важности, јер комплетна опозиција бојкотује рад Парламента и не признаје изборе. Функционишемо хомогено, јер је Ђукановић на изборима покрао народну вољу. Тражили смо да Влада Србије тежак положај српске заједнице у Црној Гори представи међународним центрима како би се зауставила дискриминација и насилна асимилација Срба“, сматра Мандић додајући да је Црна Гора и српска земља, зато што су у прошлости „наши преци били Срби, а данас је то готово једва трећина становника“.

vucic-i-opozicija

„Ми желимо да на максими сва права свима, живимо и са Црногорцима, Бошњацима и Албанцима, али не можемо да не констатујемо да под режимом Мила Ђукановића, постоји једва врста завјере којом се Срби покушавају претворити у грађане другог реда. Доведени смо у ситуацију да будемо гости у властитој кући, а да поједини политички представници других националних заједница желе да задрже такав недемократски и нељудски поредак у Црној Гори, па изгледа како су се уортачили у једној нечасној работи и да су сви против нас. Но, то стање не може да се одржи вјечно“, истиче Мандић.

Јасно је, наглашава он, да су формиране пукотине у корумпираном режиму и „препознајемо потенцијалне савезнике који разумију да овај проблем насилне асимилације Срба у Црној Гори, не може ништа доброга донијети никоме“.

„Отпочели смо са новом политиком помирења, формирањем Демократског фронта, и изградњом повјерења међу српским и црногорским политичарима. Имали смо добру прилику да сада након лажног државног удара и крађе на изборима слично поступимо и са политичким представницима бошњачког народа. Нажалост, због притисака режима, пријетњи и уцјена то нијесмо успјели, али чврсто вјерујем да ћемо пронаћи начина да ускоро и са њима пронађемо модел да заједно радимо на добробит свих“, поручио је Мандић.

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија увијек да буде уз српски народ, за очување његовог националног идентитета и ван граница Србије, и да ће колико може, у складу са својим скромним могућностима, да помогне српске установе културе у Црној Гори.

Делегација коју је предводио предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић, а коју су још чинили предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић, Блажо Паповић (Матица српска), Момчило Вуксановић (Српски национални савјет), Будимир Алексић (Институт за српску културу) и Симонида Кордић (Нова српска демократија) је у Београду пренијела Вучићу забринутост за положај српске заједнице у Црној Гори.

24 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  iznad svega drago mije da profesor Bozovic nije bio tamo.
  Vucic potvrdio da DF nije ucestvovao u „drzavnom udaru“.
  Daj Mandicu nemoj da nas pravis budalama,reci zasto si isao tamo,i koga si predstavljao,On organizovao ovu svinjariju sa Milom a tebi je rekao da ti nijesi bio u to umijesan valda si to znao i bez njega ,ukoliko nijesi pridruzi mu se na lijecenju.

  • 0
   0

   Bravo brate Nikola. Nek si mu reka’. No se plasim da je ova opozicija u sluzbi kriminalnog rezima. Ako nisu, onda su najgluplja opozicija na svijetu. Davno sam rekao da uopste nemaju ideologiju, nemaju lidera i nemaju muda da nanesu veliku stetu rezimu. Za Mila znamo da je ustasa, ubica i kleptoman. Za ove ne znamo jesu li srbi, kurvati ili nesto izmedju. Rusenje SNS u korist nekakve koalicije poput „DF“je najveca greska. Povjerovao sam im poslije svih prevara, i priznajem da sam naivni idiot.

 2. 0
  0

  Kad se ovakvi ljudi mole da se utvrdi istima ona ce poginuti. Da je nekima kojima se obracaju do istine ona bi bila davno utvrdjena, a Milo i klika nebi cinjeli nego bi se njima cinjelo.
  Ako nemas sebe nemas nikoga.

 3. 0
  0

  A da nije on ucestvovao!
  U tzv. drzavnom udaru, ucestvovao.
  Vucic ucestvovao.
  … Pakovao, Vucic. Sa onim istim djeneralom kukavnim, sto ga je onomad siljao u Kos. Mitrovicu da batina i disciplinuje tamosnje Srbe
  Da nije, zbilja?
  … To bi mene nacisto rastuzilo.
  Nije, valjda, i on u sranju ucestvovao!

 4. 0
  0

  Браћо и сестре Срби,знам једно.Неће нас издат Андрија Мандић,никад.То нам је под амин а остало су политичке финесе.Мораћемо нешто и ми сами урадити,да се пренемо из учмалости.Онај на коме је већа одговорност има тешку обавезу да у оваквом нападу на Србе у Црној Гори разговара и са овом олоши и издајником који је све то режирао са Милом,Бебом и Удбом и на тај начин одлучио изборе код нас,и извлачи оваква и слична признања од битанге.Зато подшка лидеру Срба у Црној Гори Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу на борби коју морамо довести до краја.Људи,морамо стати уз наше лидере.Кад ако не сад?

 5. 0
  0

  Jeste li mi pozdravili brata Vučića , Bog mu dao zdravlja i nafake , da duuugo , duuuugo , vlada Srbijom .
  A o tome koliko ste upetljani u pokušaj terorizma Mandiću neće odlučivati uvaženi g.Vučić , nego dokazi koje je prikupio Tužilac , ako su vas označili śedoci morate odgovarati .

 6. 0
  0

  meni sve ovo lici na Hadzi Prodanovu bunu ,za koju je prema Rašid-begovom kazivanju, Miloš je nagovorio Hadži-Prodana da podigne novu bunu 1814, da bi je potom ugušio i iskoristio da učvrsti pašino i sultanovo poverenje. Rašid-beg se nije mogao povoljno izraziti ni o režimu kneza Miloša
  to je tvrdio turcin Rasid,kao ovdje stvari stoje vidjecemo poslije Svetoga Jovana.

 7. 0
  0

  Наравно да нема никакве везе. Па ко то не види, тај је заиста за неку јаку терапију. Само храбро, моји Срби из српске Спарте!

 8. 0
  0

  Ma nije važno da li je Vučić ili neki drugi, sa Srbijom se mora sarađivati, taman koliko i sa Republikom Srpskom. Mada je po meni časniji nekoliko puta više Dodik negoli Vučić. Svaka čast Andrija što si prvo išao kod Dodika!

 9. 0
  0

  “Потурчи се плахи и лакоми….“ У овој групи “ориђинала“и бедника изненађује Алексић, за кога сам мислио да је личност од интегритета, али авај. Срам вас било! Треба да се преименујете, из дф у бс2. Потурице.

 10. 0
  0

  Tragedija VS Komedija…

  Ipak, nije problem Tragedija, vec frka izmedju viseg i nizeg nivoa Komedije…

 11. 0
  0

  RTS je u 25 minutu objavio da ste se sreli a prilog je trajao 36 sekundi.
  To sve govori kolko je Vucicu stalo do srba u CG,

 12. 0
  0

  Треба ли да значи да Путин јер зна да му Америка или ЕУ желе лоше да не иде на састанке јер народ уз кафу прича свашта или да Милош Обреновић занемари турске паше и не зове из пијетета „честитим“? Политика је таква, а јединство нема цијену и не зависи од појединачне личности. Када би се водили том логиком, од нас би остало таман толико колико за под један маслачак од раздора.

 13. 0
  0

  Kada bi se svi brinuli o državi kao Mandić bilo bi nam mogo bolje. Vučić će sada pokazati kolika je njegova naklonost prema srpskom narodu, i reći istini o očiglednoj farsi državnog udara.

 14. 0
  0

  Vučić poslije dvomjesečne amnezije, shvatio ko su predstavnici baš njegovog naroda i sjetio se da postoji srpski narod u CG a ne samo njegovi poslovni partneri koji su nosioci vlasti…
  I da li su GA predstavnici srba iz CG trebali udostojiti svojom posjetom posle 16-to oktobarske predstave, gdje je i on imao lijepo zapaženu ulogu?!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here