Насловна Насловна Мандић у српском парламенту: Скупштина Србије да саслуша чланове БИА (ВИДЕО)

Мандић у српском парламенту: Скупштина Србије да саслуша чланове БИА (ВИДЕО)

22
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић затражио је у четвртак у Скупштини Србије да надлежно радно тијело у том дому саслуша припаднике српских безбједносних структура у вези са давањем информација црногорским властима у случају наводног планирања „државног удара“.

Мандић је то казао приликом излагања на Одбору за дијаспору и Србе у региону.

„Како је црногорска власт у борби против српског народа веома подла, она је читаву акцију око лажног државног удара дистрибуирала да су јој наводно главне доказе дали припадници службе безбједности и полиција из Србије. Ми знамо да то није тачно. Знамо из разговора са предсједником Вучићем да нема никаквих доказа које је прикупила Србија везано за било којег политичара у Црној Гори, нити о умијешаности у било какве недозвољене радње. Вољели бисмо да се та злоупотреба заустави на начин што би се Одбор за безбједност Скупштине Србије позабавио темом саслушања људи из безбједносних структура у држави Србији како би се та ствар разбистрила и како црногорски сепаратисти не би злоупотребљавали и искоришћавали људе из Србије за антисрпске пројекте које спроводи режим Мила Ђукановића. А он је, не заборавите, кад год му се пружила прилика, увијек повукао онај потез који је био на штету Србије и српског народа“, рекао је Мандић.

Захвални за Српску кућу у Подгорици

Он се захвалио Влади Србије на издвајању 3,4 милиона евра за Српску кућу у Подгорици, на водећи да у свим бившим југословенских републикама треба урадити нешто слично.

Важно је, како додаје, што ће тај објекат бити у центру Подгорице.

„Ипак је важно да се ту, наспрам народног позоришта у Подгорици, вијори српска тробојка и буде српски дом. Свако ко дође у главни град Црне Горе суочиће се, пролазећи центром да ту живи српски народ“, рекао је Мандић.

ПОДИЈЕЛИ

22 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Морали би користити придјев СРБИЈАНСКИ, бар у односу на ЦГ је тиме и несвјесно десрбизирате православне житеље Црне Горе. Мандић у србијанском парламенту…

   • 0
    0

    Питање за Александра, да ли је краљ Србије некада, краљ Срба или само Србијанаца? Нпр.мојим прецима у Лици или Славонији он није био краљ но у Бечу. Зато је Беч и убацио термин србијански краљ да се ови њихови Срби не поводе за Биоградом и да не мисле да је то њихов краљ. А када имамо и новог краља на Цетињу не можемо да кажемо да је онај у Бгд СРБСКИ јер већини Срба он није краљ и они му нису поданици. Та ваша србијанска глупост вас је и довела до тога да немате мора но Мораву,а изгубили сте и Косову,а уизгубићете и Рашку и Војводину Србију.

    • 0
     0

     Још једна нетачност Станиславе. Легалистички гледано књаз Никола никада није постао краљ. Указ који је говорио да он постаје краљ никад није објављен у службеном листу, а по уставу и законима књажевине Црне Горе што не изађе у службеном листу није законито.

     Што сад треба због аустроугарског Фрање, који је био окупатор, ваљда се око тога слажемо, да доводимо у питање звање Петра I Карађорђевића? Ако Енглез оде да живи ван острва оће ли бити деенглезиран због звања енглеске краљице?

    • 0
     0

     Јесте, зато сте ви Личани великим дијелом под заставом аустроугарске јуришали на Србију и Србе. Нијесмо вам то заборавили.

  • 0
   0

   Не слажем се са тобом Станиславе. Не видим зашто би дошло до десрбизирања ако се износе релевантне чињенице. Може ли се данашњи парламент у Подгорици назвати српским? Овај који је изгласао улазак у НАТО, који је подржао владу која је признала Косово за независно, чији су представници гласали за пријем *Косова у УНЕСКО, овај који је прогласио да се службени језик зове црногорски, који је својим дјеловањем онемогућио постојање српских одјељења у школама у Црној Гори… Не може се парламент у Подгорици ставити на равну ногу са овим у којем је Андрија Мандић одржао говор са горњег снимка, не може барем по српству.

   • 0
    0

    По томе, може ли се парламент у Србији назвати србским када се из дана у дан пало по мало одричу КиМ..еВО КАКО У ЛИСТУ пРАВОСЛАВЉЕ НЕКА ГЛУПАЧА ПИШЕ: Хрватски медији [11] као и многи црногорски Срби користе придев србијански. Овај назив избегавају несрпски (етнички) Црногорци [12] којима погодује да се говори о Србима и Црногорцима а не о Србијанцима и Црногорцима, јер по томе називању испада да Црногорци нису Срби. У Србији се овај назив скоро не користи па тако и у новинама српске патријаршије Православље можемо наћи текстове оваквог садржаја [13] :

    „Првојерарх Српски је тада дошао да захвали црногорском народу на великој помоћи коју су учинили братском, српском народу који је грцао под теретом страшних мајских поплава.” Крупниковић, Снежана (2016). Православље, чланак: Васељенски светитељ, број: 1182., од 15.6.2016., стр. 8. Београд: СПЦ. https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8 + Нису се ни наше потурице осјећале Србима па научнике није то спречавало да им оспоравају глупост да су Турци јер би морали да признају некакве славенске Турке који не знају турски језик. Тако и парламенти и Србије и ЦГ су србски,историјски,а што у њима сједе данас издајници србства и што су фактички антисрбски,то је друга ствар. Док се србске земље не уједине под једним именом Србија гријех је говорити само за дио србства да су србски,као да сви други нису. КОЈА ЈЕ ВЛАДА СРБСКА ОНА РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ ИЛИ СРБИЈЕ ИЛИ ОБЈЕ?

    • 0
     0

     Дакле то питање би једино имало смисла поставити због Републике Српске, али ја нисам до сад никад чуо да је неко из Републике Српске интервенисао (при том мислим и на народ) и примјетио да се појавио проблем на том пољу. Тамо гдје је жеља за уједињењем неподјељена гдје сав народ жели да РС уједини са Србијом ту не траже длаку у јајету.

     • 0
      0

      не мора, ал ајде да нашарам…

      ако је јаје на длаци, неко је добио буве или ВАШке…
      чим се ви бавите…
      пазите да не …“погодите мету, а промашите све остало…“

      и искључиво СРП(Б)СКИ, из Србије, Црне и горе, српски ВанЗемљаци

      и биће, једном, српски и Парламент и …све што треба да буде, а НИЈЕ САД… „ако Бог буде имао коме помоћи…“

      Вујаклија је већ написана, писац је Вујаклија

      овако кориштење памети служи за доказивање ко је паметнији, радите склекове, постите, требаће, и мање интернет

      уздравље

      ово горе није за зезање, зезање сад

      Iznad Tesnja Zora Svice
      https://www.youtube.com/watch?v=V2X1Gnkt6MM

     • 0
      0

      Зашто мислиш да треба да радим склекове?
      Не видим да имаш аргументе да можешм да кажеш да сам се зезао.

  • 0
   0

   Ajde rečite nekom urbanom stanovniku Srbije da je „srbijanac“ – ta Vam konstatacija može samo proći u Žitorađi i Sićevićkoj Klisuri.
   Sve institucije Rep Srbije imaju prefiks „srpski“ ne i „srbijanski“.
   Očigledno je da oni znaju ko su – toliko suprotno crnogorskim poruđenicima koji se u svom neznanju, inatu, politikanstvu ubiše dokazujući nedokazivo – da nijesu Crnogorci svoga korijena i istorije već srbi darujući ovima i korijen i toliko im nedostajuću istoriju.
   Takav je i ovi lukavac Mandić – da bi izbjegao zasluženi proces i eventualnu kaznu, ova posrbica je u stanju prodati crnogorski obraz moleći za milost kod komšija, lažno se predstavljajući da je njin…

 2. 0
  0

  „Он се захвалио Влади Србије на издвајању 3,4 милиона евра за Српску кућу у Подгорици…“

  Мандић је лична корист најважнија у политичком дјеловању. Он је лутка која игра на концу разапетом између Вучића и Мила. Он то и не покушава да сакрије.
  Да није тако он би се више посветио правима Срба у Црној Гори и показао поштовање према хиљадама српских огњишта у овој напаћеној земљи.
  Но, Мандићу су важнији “утисци“ које ће остављати грађевина потемкиновског карактера и чињеница да ће се неко дебело окористити у овом послу.

 3. 0
  0

  Mandic u srpskom parlamentu : „Mi smo jedina srpska stranka“ (za koju glasa 5% Srba), a „ima nas trecina“ u CG!

  A ja kazem da nas ima vise od polovine da smo Srbi u CG, ali otkako si ti ………. srusio i urusio SNS na celu sa dr Bojovicem, koja je okupljala cetvrtinu Srba, danas treba samo tebi Mandicu, da zahvalimo zasto smo spali na Karadjordjev park i Srpsku kucu – u izgradnji!………………

 4. 0
  0

  Чија сам улизица тебрице, реци ми да знам, а сендвичи вам више на уши излазе колико их спомињете. А за тебе и сличне довољно је и чунгалунга да вас купи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here