Насловна Политика Мандић: Протести, јер су избори постали бесмислени

Мандић: Протести, јер су избори постали бесмислени

0
ПОДИЈЕЛИ

Функционер ДФ и лидер НОВЕ Андрија Мандић рекао је да опозиција на државном нивоу никада није успјела да заустави на тако ефикасан начин изборне крађе као што је то учињено на локалним изборима у Беранама.

andrija-mandic22

Он је на традиционалном божићном пријему који ова странка приређује у Беранама казао да су изборне крађе постале заштитни знак овог режима, и да због тога нема смисла излазити на изборе.

„Ми ћемо извршити притисак и добити ванредне изборе, али шта након тога? Након тога ћемо се опет суочити са афером снимак, злоупотребом државних ресурса, злоупотребом организованог криминала у политичке сврхе и на крају опет констатовати да су избори покрадени“, казао је Мандић.

Он је објаснио да је ДФ због тога изашао са конкретним предлогом да основни захтјев према црногорској владајућој већини буде захтјев за формирање прелазне владе, односно техничке владе, која би припремила наредне парламентарне изборе и гдје би представници опозиције ушли по цијелој дубини система.

„Наши људи би у име опозиције били именовани и у јавним установама, предузећима, ми би тако могли да контролишемо и оно што се дешава у школама, у домовима здравља, у социјалним установама, на свим оним пунктовима гдје је ДПС користио злоупотребе. То значи улазак и у Минисатрство унутрашњих послова“, казао је Мандић.

Према његовим ријечима на тај начин би се „макар мало исправила неправда према српском народу који до сада није могао да се запосли готово нигдје у државној администрацији“.

„Са уласцима у Владу и јавне установе и предузећа ми би могли да поправимо то жалосно стање у ком се данас налази наш народ и Црна Гора. Ми желимо да мобилишемо све снаге. Водимо снажну кампању за прелазну владу, а на првом мјесту нам је важно шта ће да кажу грађани. Ако ДПС не прихвати ту идеју ми ћемо кренути у снажне протесте којима ћемо присилити владајућу да дође до реализације идеје о прелазној влади“, поручио је Мандић на божићном пријему НОВЕ у Беранама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here