Насловна Политика Мандић: Неопходно јединство опозиционих снага да би се дошло до промјена у...

Мандић: Неопходно јединство опозиционих снага да би се дошло до промјена у Црној Гори

4
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник НСД и члан предсједништва ДФ Андрија Мандић посјетио је Затон, гдје је разговарао са чланством у овој бјелопољској мјесној заједници, наведено је у саопштењу ДФ. Том приликом, присутни су снажно подржали иницијативу ДФ о обједињавању опозиције, а наглашено је да је јединство опозиционих снага неопходно да би се дошло до промјена у Црној Гори.

Мандић је истакао на скупу да су предложили да се на предсједничке изборе иде са једним, нестраначким кандидатом, да на локалне изборе наступимо са једном листом а да се ванинституционалном борбом изборимо за одржавање ванредних парламентарних избора, који би се одржали заједно са предсједничким.

Нажалост, навео је Мандић, ми нисмо, од одржавања парламентарних избора до данас, чули било какав други предлог о заједничкој акцији опозиције, а ми нудимо јединство и ефикасан метод борбе којим се најуспјешније можемо борити против овога режима. На политичкој сцени постоји још један предлог осим нашег, а то је предлог премијера Душка Марковића који је позвао све парламентарне опозиционе странке, осим ДФ, да дођу код њега и да заједнички раде на реализацији програма Владе који је он као мандатар предложио скупштини. У име предсједништва ДФ желим још једном да се захвалим свима онима из опозиције који су подржали ову платформу ДФ, а јавно позивам оне који то још нијесу урадили да преиспитају првобитно саопштене ставове“, казао је Мандић.

DF ZAton1 409x307 Мандић: Неопходно јединство опозиционих снага да би се дошло до промјена у Црној Гори

Он је истакао да је бојкот јако средство притиска на актуелни режим, али очигледно не и довољно да само са њим дођемо до циља.

„Методе заједничког дјеловања опозиције се морају проширити. Ако одговор на наш позив буде позитиван од стране оних који су прећутали или одбили наш позив, онда ћемо прећи и преко увреда појединих политичара у опозицији, и такво понашање приписати само жељи и амбицији да се чак и на тако некоректан начин прикупи што већи број гласова за властиту партију. То би, наравно, урадили због вишег циља, а то је смјена режима у ЦГ. Ако одговор буде негативан, онда је проблем много дубљи и позадина оваквог понашања ће свима бити јасна“, истакао је Мандић.

Предсједник НСД је поручио да „и поред тога што нас судским процесима одвајају од контакта са грађанима, задржавајући нас у судници или око ње, ми ћемо свакако истрајати на томе да се наредних дана сретнемо са што више људи широм ЦГ, како би показали и доказали да је наша иницијатива о обједињавању опозиције много значајнија за интересе грађана у односу на позиве Душка Марковића појединцима из опозиције да дођу и раде за њега“.

„Свакако да је политика заједништва, једног предсједничког кандидата и једне одборничке листе, увијек била супериорнија од малих, себичних интереса било које опозиционе странке, јер ниједна странка појединачно, па чак ни ДФ који је најјачи, не може самостално оборити режим Мила Ђукановића. Зато је заједништво најбоља гаранција и не треба као до сада расипати енергију на опозициона прегруписавања’’, закључио је Мандић.

4 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here