Насловна Политика Мандић: Не вјерујемо Катнићу, он је пристрасан, непрофесионалан и стоји уз ДПС...

Мандић: Не вјерујемо Катнићу, он је пристрасан, непрофесионалан и стоји уз ДПС у борби против ДФ-а (ВИДЕО)

18
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Нове српске демократије и члан Предсједништва ДФ-а, Андрија Мандић данас је у 10 сати дао изјаву у својству грађанина, поводом случаја „државног удара“. Њега су данас органи Специјалног државног тужилаштва Црне Горе саслушали у згради „Лименка“. Мандић је нагласио да ДФ не вјерује специјалном државном тужиоцу Миливију Катнићу јер се отворено ставио уз власт у борби против ДФ-а.

„Позван сам у специјално полицијско одјељење из једног јединог разлога: јер су хтјели да прикупе неке додатне информације везано за пријаву коју је ДФ поднио пет дана прије одржавања избора.

Таксативно смо у пријави побројали све оне радње које планира ДПС, које планирају људи из подземља, а које су требале да буду усмјерене против одржавања слободних и фер избора. Људи из специјалног полицијског тима су жељели да чују од представника ДФ-а да ли има нешто ново везано за те информације, као и да се распитају за неке чињенице које су се појављивале у јавности након 16. октобра,“ казао је Мандић.

Он је напоменуо да ДФ има лош однос са специјалним државним тужиоцем те су према његовој изјави датој након избора управо лидери ДФ-а требали да буду убијени са степеница Скупштине Црне Горе као и присталице ДФ-а.

Катнић пренебрегао сопствену изјаву да су прво требали бити упуцани лидери ДФ-а и њихове присталице

„Предочио сам им да ми из ДФ имамо веома лош однос са специјалним тужиоцем Миливојем Катнићем зато што је он пристрастан, што је непрофесионалан и што се ставио на једну страну власти у борби против ДФ-а, градећи једну представу у јавности како ће се ДФ криминализовати, те како би се ДФ кроз те процедуре довео у позицију неког сумњивог политичког субјекта а пренебрегавајући чињеницу да је он исти изјавио на конференцији за штампу, како су по том опасном сценарију, ти људи монструозни, спремни на све и на ствашта, требали 16. навече са степеница Скупштине Црне Горе да прво пуцају у лидере ДФ-а, да пуцају у окупљене присталице ДФ-а, а све оно што је постало касније прво: хапшење премијера, насилно преузимање власти – требало је да услиједи послије физичке ликвидације лидера ДФ-а,“ нагласио је Мандић и додао да је управо то оно што је данас саопштио и органима Специјалног државонг тужиоца.

Мандић је још једном поновио да у ДФ-у немају повјерења у специјалног тужиоца и да вјерује да би он требао да поднесе оставку и „свој препусти неком другом ко ће непристрасно и на професионалним начин бавити се и овим и другим проблемима који оптерећују Црну Гору“.

„Мислим да је важно да ми из ДФ-а, на сваком мјесту раскринкавамо ову монструозну и опасну причу, од које је једину корист имала ДПС и режим Мила Ђукановића, а највећу штету је претрпио ДФ и опозиција.

Ми нећемо дозволити да се та ствар заташка, већ смо рекли да се нећемо враћати у парламент, да ћемо бојковати институције система док се све не утврди,“ саопштио је Мандић и нагласио:

„Ако неко мисли да ће због пар сјецикеса од којих је један свједок-сарадник а други наводно признао кривицу, да ће то задовољити ДФ и јавност у Црној Гори – грдно су се преварили. Ова ствар мора да се доведе до краја, да се утврди одговорност. Ја немам никакаве дилеме да иза свега стоји црногорски режим, специјализоване службе и подземље које је везано за режим, јер је једину корист режим и имао, од ове опасне, а у једном дијелу, и наивне приче.“

Лидер НСД-а и функционер Демократског фронта поновио је још једном да у ДФ-у стоје иза сваке изјаве коју су дали након 16. октобра те да ће наставити да истрајавају на утврђивању истине управо зато јер не вјерују државном тужиоцу Миливоју Катнићу који је дио опасне екипе која жели да криминализује ДФ.

„Нисам им дао никакаве податке, само сам рекао да стојимо иза сваке изјаве коју смо дали након 16 октобра. Немамо шта ни да додамо ни да одузмемо. Али, због неповјерења у специјалног тужиоца, због тога што смо процијенили да тај човјек не ради професионално свој посао, да се сврстао на једну страну и да је саставни дио опасне екипе која покушава да криминализује ДФ, ми ћемо упорно наставити да истрајавамо на утврђивању истине. 

mandic

Катнић за све знао и прије 16. октобра и учествовао у монтирању појединих прича

Не желимо да будемо ни искоришћени ни злоупотријебљени ну једној представи гдје би се наводно послије два мјесеца требало да чује и друга страна. Ми смо сигурни да ће вријеме урадити своје и да ћемо се ускоро обавијестити и од других учесника у овим догађајима који ће имати шта да кажу,“ казао је Мандић и додао:

„Свакога дана се јављају нови свједоци, јуче у „Дан“-у, прекјуче у другим новинама, прије пар дана на порталу ИН4С-а, свуда постоје нове информације људи који су били злоупотријебљени и који причају о томе да је Катнић знао све то прије 16. октобра и чак учествовао у монтирању појединих прича које су онда пукле као гром из ведра неба на сами дан избора.

Ова ствар је веома проблематична и зато тражимо понављање избора. Опозиција је јединствена и само треба да истраје на бојкоту Паламента. Морамо доћи до задовољавајућег рјешења, кроз нове изборе, које би припремила коминистарска влада,“ саопштио је Андрија Мандић.

Подсјећамо да је специјални државни тужилац Миливоје Катнић тек прије неколико дана позвао лидере ДФ-а Андрију Мандића, Небојшу Медојевића и Славена Радуновића да дају изјаве у вези са догађајима 16. октобра.

„Ако је намјера, као што се наводи у позиву, да се прикупе нека ‘додатна обавјештења’ у вези са информацијама ДФ-а достављеним СДТ-у, онда обавјештавамо јавност да се то ради са великим закашњењем“, наводи се у реакцији Демократског фронта на позив из Тужилаштва, и додаје да додатно прикупљање информација, након монтираних свједока сарадника и извршиоца наводно тешког кривичног дјела очигледно има за циљ да „уозбиљи“ досадашње једнострано поступање СДТ-а.

18 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  PONESTE PRACKE I OPASNE STITNIKE ZA MOSNJE,MOZE DA BUDE I IZNENADJENJA SA STRANE. ZAKATANCENIH MOZGOVA.TO JE NEKA SMISLJENA ZAMKA TIH ZAKATANCENIH MOZGOVA DA VAS POZIVAJU. POSLIJE VASE SATANIZACIJE.BILO BI NAJBOLJE DA IH POTPUNO IGNORISETE,TAKO KAKO SU ONI VAS NA SVE ARGUMENTE KOJE STE UPOTREBILI U RASKRINKAVANJU „DRZAVNOG UDARA“KRADJE I KUPOVINE GLASACA I SVIH SRAMNIH DJELOVANJA PRED ,ZA VRIJEME IZBORA I POSLIJE IZBORA.SA NJIMA NI U CRKVU!

 2. 0
  0

  U “ Limenci “ je sve dodatno, sest do deset miliona puta dodato, pa je “ Limenka “ najbolje mjesto na svijet cijeli da opozicija da “ dodatna obavjestenja “ o pridodatnom, tzv. “ drzavnom udaru „!
  Kako Andrija valja da ih “ dodatno obavjesti „, da se dodatno teraju u tri lijepa tzv. pridodatna “ drzavna udara „!
  … Jos i da ih podsjeti, prije nego podju, ne bilo im zapovjedjeno, da privedu i ispitaju na okolnosti, da prikupe dodatna objasnjenja i od Snjezne Kraljice, Pinokia, Trnove ruzice, jos i Snjezane i sedam patuljaka, od kojih je najmanje jedan, oni krojac, do zla boga sumnjiv! Makazama obruzan, bice i on Pajov saucesnik, uz nemilosrdnu Kristijanu, i on direktni izvrsilac atentata bivseg, a sadanjeg premijera! Kome se nije dalo, ziv -mrtav, svejedno, da abdicira sem u bajku svih bajki, u „Drzavni udar, udar na ovce, koji smo mi, ovce, u nasu njihovu Planinu „!
  Nece ti biti lako Mandicu, kako su bajke za djecu, ne i za ljude.
  Kako je svaka bajka duga naslova, parabajka, paradrzavna bajka, paradrzavnog udara … Para nema!
  Ako je nije pisala nekakva makanja, nekakva Beba!
  Kako prave bajke pisu odrasli. Za djecu pisu!

 3. 0
  0

  Андрија, одговори Катнићу ка Владика Данило Селим паши:
  “ Веља крушка у грло западне.
  Крв је људска рана наопака,
  на нос вам је почела скакати;
  препунисте мјешину гријеха!“

 4. 0
  0

  Nemojte se bojati za ovog saradnika UDBE. Nece njemu Milo nista. odlicno su nas odradili oko udara Milo, Manda i njegova DF BANDA

 5. 0
  0

  Vojvodo , sve lijepo priznaj , kako ste šolde od rusa uzeli i šćeli ovđe građanski rat da izazovete , odaj domaće janičare , ko priznaje pola mu se prašta .

 6. 0
  0

  Да те нема требало би те измислити ,,миша,,Ти неког зовеш јањичарем стара потурице.Ха,ха ,ха настави даље да коментаришеш молим те…

 7. 0
  0

  Oću Eśa , komentarisaću nego što , ko bi odolio ovakav penal , a ti kako si sad .
  Viđi kralju , nit sam poturica niti posrbica , nešto me mrzi da se prešaltavam svako malo , ajde razumijem ljudi ciji su preci vjeru peomjenili , ali ovi što su pola životnog vijeka nacionalni crnogorci , pa se 90_tih prešaltaše u srbe – posrbiše , e to mi u glavu ne ide ?
  Ti su mi gori duplo !

 8. 0
  0

  Mas’a, kao vazda brabonja!
  Nije mu zamjeriti, slabo se snalazi u jeziku pradjedovskom.
  “ Soldi „!?
  Pobrkalo se, dukljesko ustasce!

  • 0
   0

   U kojoj valuti je bila isplata cetnice – dinari ili rublje?
   Za rublje mi je jasno; odmah si ih konvertovao u mrske ti $ u nekoj slijepoj moskovskoj ulicici ali me interesuje ako su bili dinari – cuvas li ih ljetos za barsku rivijeru ili si ih morao zamijeniti za platezno sredstvo koje primaju u „Kristal“!?

 9. 0
  0

  Ma$a, taj tzv gradjanski rat htjela je da izazove, ni manje ni vise nego sama vlast ,a sto se tice teroristickog napada i tu su bili spremni da ga sprovedu na same sebe..hahahha,
  kakva vlast/ takav narod cim dozvoljavaju da im se vrijedja „zdrav“ razum i inteligencija ..U pamet se braco CRNOGORCI…

 10. 0
  0

  Mandić na saslušanju kod Katnića, zbog nervnog predizbornog sloma Đukanovića koji još osjeća gorki ukus svog poraza na izborima, i gubitka svoje firme „Crne Gore“,u kojoj je Katnić običan obućar koji je odbranio „firmu“- „Crnu Goru“ od tzv. državnog udara…Katniću presloži one cipele i vrece za spavanje valjat će vam kad ubrzo budete bježali od zakona!!!!

 11. 0
  0

  Мандићу, знам да је законска обавеза да одеш тамо, али знаш добро да су то дилеје којима треба само да се насмијеш у лице. Лицемјери…

 12. 0
  0

  Кога више они обмањују? Нека попусте режимлије са државним будалесањем, а поготово треба да знају да хајка на искрене борце за боље сјутра и слободаре као што је Мандић треба да цијене. А вјероватно је и тако чим избјегавају директно сучељавање са њим.

 13. 0
  0

  Svako ima internet i medijske naslove pa neka vide kada je DF upozoravao da ce se nesto desiti i da rezimlije spremaju neku predstavu. Tako je i bilo i ne znam sto traze dodatna pojasnjenja kada je sve jasno kao suza? Katnic, Milo i pozorisna klapa “da je vjecna“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here