Насловна Насловна Мандић: Нема те силе да нас поколеба у борби за права српског...

Мандић: Нема те силе да нас поколеба у борби за права српског народа и смјену режима

19
ПОДИЈЕЛИ

,,Oно што је било заједничко прошлогодишњим изборима у свакој општини је нова крађа и злоупотребе, ново прекрајање воље грађана, нове манипулације, и све то не само у режији власти него и оних који су се поново представљали као опозиција“, оцијенио је Андрија Мандић, предсједник Нове српске демократије на свечаној сједници Главног одбора Нове.

andrija mandic

Он је подсјетио окупљене на активности током претходне године, уз сагледавање политичко-економске ситуације у земљи. Како су прошлу годину обиљежили избори за локалне самоуправе, 

,,Морам да констатујем да је побједу било могуће остварити само у оним општинама гдје смо били у стању и физички да штитимо  регуларност избора, као што је то било у Беранама. У готово свим другим градовима на дјелу је још једном била брутална крађа и изнова су коришћене методе из афере „снимак“, што је било и очекивано јер у Црној Гори не постоје заинтересоване институције које желе да заштите грађане и њихово право на фер и слободне изборе“, навео је Мандић.

Лидер НОВЕ, се осврнуо на изборне неправилности у Херцег Новом и Подгорици. Од недостатка електронске идентификације, до учешћа тајне полиције и организованог криминала, како би се се обезбиједила побједа ДПС-а.

У готово свим другим градовима на дјелу је још једном била брутална крађа и изнова су коришћене методе из афере „снимак“, што је било и очекивано јер у Црној Гори не постоје заинтересоване институције које желе да заштите грађане и њихово право на фер и слободне изборе.

У Херцег Новом је директно прекршен и закон којим је предвиђена употреба електронске идентификације бирача. Као и у претходним изборним циклусима, велику помоћ Демократској партији социјалиста пружала је тајна полиција, као и главни људи из организованог криминала, што су, уосталом, забиљежили и наши активисти на терену„, навео је лидер НОВЕ.

Мандић је поменуо и представнике, тзв. „трећег пута“, који су „кумовали“ побједи ДПС-а.

Лидер НОВЕ је присутнима укратко објаснио како препознати овакве политичке фигуре, „које прикупљају гласове незадовољних бирача нападајући опозицију, да би онда по завршетку избора, своје мандате дали ДПС-у“. Примјер за такву колаборацијску политику са режимо, од стране представника „трећег пута“, могли смо видјети у Подгорици и Херцег Новом.

Са друге стране, у Подгорици и Херцег Новом имали смо и понављање сценарија са локалних избора у Никшићу. Наиме, поједине опозиционе партије и листе, које баштине идеју такозваног „трећег пута“, су још једном показале да се ради о пројекту који има за циљ да се опозиционим гласовима помогне ДПС-у, свуда гдје је то потребно  Ђукановићевој партији.

Тако су у Подгорици и Херцег Новом лажни опозиционари критиком опозиције придобили гласове незадовољних грађана, а онда те гласове предали ДПС-у. Тај такозвани „трећи пут“ се показао као веома опасна појава за опозицију и ми још једном морамо да упозоримо грађане да не насиједају на ту замку иза које стоји режим. Чим чујете неког новопеченог опозиционара како брани све тековине Ђукановићеве власти, залажући се чак и за доношење недемократских одлука о учлањењу у НАТО, а истовремено критикује доследне опозиционе странке што неће да се прилагоде режимским циљевима, не смијете имати никакве дилеме да ће тај све гласове, које добију на неким наредним изборима, поново пребацити на конто ДПС-а“, упозорио је лидер Нове. 

nova

Он зато сматра, да је једино рјешење у борби са константним изборним крађама и преварама, формирање прелазне Владе, заједно са другим опозиционим странкама. Мандић је подсјетио да је та идеја, једино конкретно рјешење.

„Нова српска демократија је одмах након последње преваре и крађе на локалним изборима у Подгорици, предложила колегама из ДФ-а да изађемо са конкретним политичким предлогом о формирању прелазне владе која би спријечила досадашњи доминантан утицај ДПС-а на оне најважније државне и парадржавне центре који стоје иза крађе на изборима. Упорним залагањем и иницијативом, заједно са колегама из ПЗП-а и ДНП-а, омогућили смо да ову идеју, као властити политички план прихвати и усвоји Демократски фронт, као најјачи и најорганизованији опозициони савез, а свједоци смо да се овај план ових дана разрађује и са другим опозиционим структурама, рекао је Мандић.

Присутни су чули детаљну елаборацију  и објашњење како би требала да функционише прелазна влада и које кораке треба преузме Демократски фронт. Као један од најважнијих задатака те владе је организовање првих демократских и фер избора у Црној Гори.

Тај наш план, између осталог, предвиђа да ДФ треба да изађе на будуће парламентарне изборе пошто претходно обезбиједи услове који ће онемогућити изборне крађе и злоупотребе. Зато смо и предложили да је потребно, након формирања прелазне владе у веома кратком року, по дубини – у државном апарату, у јавним предузећима, јавним установама, фондовима и свим другим тијелима гдје извршна власт врши избор и именовања, омогућити учешће представника опозиције, како би контролна функција покрила све сегменте који су се злоупотребљавали у изборном процесу. Посао такве Владе је да у скраћеном мандату, спроведе брзе и корјените реформе непоходне за одржавање првих, фер, слободних демократских избора у историји Црне Горе“, казао је он и додатно појаснио да би овај предлог режиму требало упутити у форми ултиматума, послије којег би, уколико се режим не одазове на позив, требало позвати грађане на масовне протесте и приморати Ђукановића да одступи, како су то урадили грађани широм источне Европе када су се ослобађали од комунизма.

„Такозвана политика амандмана и системског дјеловања на републичком и локалним нивоима, режиму је омогућавала да се на међународном плану  представља као демократска власт, а у Црној Гори да настави да брутално краде изборе“ додао је он.

Андрија Мандић је ретроспективно подсјетио све, како је НОВА имала чак и јавних позива да се устоличи у Влади са ДПС-ом, да су то прижељкивали и неки страни елементи, као и локални политички аналитичари, медији и ,,опозиционари“. 

„Зато вјерујем да је важно да још једном поновимо свима онима који на нас атакују са разних страна – да не постоји та сила, унутрашња или спољна која нас може поколебати у нашој борби за права српског народа и за смјену овога режима. Има, нажалост и у опозицији, посебно неких новопечених опозиционара, који сматрају да проблеми националне и језичке дискриминације нијесу важни, јер се њихов план промјена завршава смјеном Мила Ђукановића, а Ђукановићеве антисрпске тековине су у складу са њиховим политичким, идеолошким и националним стремљењима.

Што се нас тиче, одговори на та питања ће бити мјера наших будућих односа и сматрамо да је поштено да то сви знају. Сва права свима, то је наша порука и Црна Гора не може бити просперитетна, ако је било која национална заједница угрожена и дискриминисана.

Ми смо зато са колегама из ДФ-а и промовисали политику српско-црногорског помирења, на којој је настао тај политички субјект. То је идеја која уједињује оне који су до недавно били једно, а које је подијелила и удаљила потреба Мила Ђукановића да од Црне Горе направи приватни посјед“, рекаo је Мандић.

Предсједник Нове се осврнуо и на дјелатност првог човјека Владе и предсједника ДПС-а, Мила Ђукановића. Од извињавања другим државама, признавањем тзв. државе Косово, до примања ратног злочинца Хашима Тачија. 

„У Црној Гори се, до времена наше генерације, издаја није праштала, а Мило Ђукановић је одавно одабрао тај срамотни пут. Заправо, издаја постаје симбол његове политике од времена НАТО агресије 1999. године. Након тога, за њега више не постоје никакви обзири, зато му лако пада да призна лажну државу Косово, да промовише лажну цркву, да дочекује једног Хашима Тачија, да заводи санкције нашим традиционалним пријатељима, итд. То је један низ који он, чак и да хоће, више не може зауставити, али чврсто вјерујем да му тај гријех неће бити тек тако опроштен. Да се бар јавно покаје или извини, као што се недавно извињавао Хрватима, па би некако било лакше. Не, он нас још дрско убјеђује како је ту срамотну радњу одабрао како би нама било боље“, навео је Мандић.

На крају, предсједник Нове српске демократије је подсјетио присутне, али све грађане,  да НОВА никада неће посустати у својој борби за боље, праведније и демократичније друштво.

19 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  НОВА је једина српска партија и уопште организација која се досљедно бори за права Срба, чак и када је то на штету сопствених страначких и личних интереса. Дубоко поштовања уз лично задовољство што се борим са вама за спас овог народа!

  • 0
   0

   Да си их опрао два пута у животу, можда би имао шансе да их очуваш, а камоли да си то чинио сваки дан. Сад ти је Мандић крив и због зуба… е па свашта! Андрија нека каравани пролазе, уз тебе до краја!

 2. 0
  0

  Господо драга ја ово видим као причу за Миодрага лекића, а не као обраћање Главном одбору. Живи били па видјели, мени ово личи на разлаз „дружине прстена“.

  • 0
   0

   „Има, нажалост и у опозицији, посебно неких новопечених опозиционара, који сматрају да проблеми националне и језичке дискриминације нијесу важни, јер се њихов план промјена завршава смјеном Мила Ђукановића, а Ђукановићеве антисрпске тековине су у складу са њиховим политичким, идеолошким и националним стремљењима.“
   У овом грму лежи зец. Ко није спреман да чврсто и без увијања обећа да ће се, након смјене Ђукановића, борити за исправљање дискриминације над Србима коју је успоставио диктатор, тај не треба да буде партнер НСД!

 3. 0
  0

  Iako je anoniman, ovaj moj prethodnik je dao dobar i zanimljiv komentar. Posle one sinocne emisije gdina Lekica u kojoj je on bas bio određen prema daljem putu DF-a (funkcionalnost=centralizacija) smatram da ce previranje u Frontu dostici kulminaciju ovih dana. nece biti sramota ako se ispostavi, kao što je već svima jasno da su disonantni tonovi u DF-u definitivno i ozvaničeni ovim nastupima, ali ce svakako biti blamaža da gospoda lideri DF-a ne „ispeglaju“ svoje nesuglasice u cilju rušenja režima.
  Znamo da ih posle niko neće sastaviti ako sada razbiju nukleus opozicionog okupljanja i na njima je velika odgovornost. sada cemo vidjeti jewsu li istinski antirežimski borci, ili su im uski partijski i lični interesi iznad deklarativnih i opštih.

 4. 0
  0

  Ако треба и из посланичких фотеља ће „искочит’ “ и прогласити БОЈКОТ. Али за сад ће прелазну владу да формирају…

 5. 0
  0

  Sve što je Mandić rekao može se svesti na jednu rečenicu: Mandić upozori na opasnost od onih koji su izabrali „trći put“ i primi ih u DF.

 6. 0
  0

  Izvor svih problema po nekima je Djukanovic,lijepo bi bilo da jeste,a jos lakse da je to istina,ova drzava bi svoje probleme tako lako rijesila,ili bolje reci do njih nebi nikada ni doslo.
  U danasnje vrijeme kada raspolazemo svim mogucim informacijama i video dokazima pokusavati unapred traziti problem u jos novo neosnovanim strankama je strara komunisticka navika ,po kojoj se svakome dodjeljivalo ili mu se pripisivalo izdaja i remecenju brastva i jedinstav.
  Narocito Srbima pripisivati da nijesu za NSD i da oni ne pripadaju ili ne trebaju da budu partneri je smijesno u svakom pogledu ,iskredno partner se trazi u raznim vidovima zivota od seksualnih do privrednih,ali mi je novo da sam partner ako nekoga biram ili ne biram.
  Svi Srbi koji nesto misle dobar sebe i svom nacionalnom bicu treba da se zapitaju ko ih i kako predstavlja,a price ko je Srbin a ko ne ostavite za nekou drugu priliku,sve mi se cini da je to nekima vazno koliko vojnicima u JNA cin desetara,misleci time da su svoje vojnicke probleme rijesili a pred njima stoji buducnos kao pred Brozom.
  Gospodo Srpstvu se daje a ne uzima,da bi bio Srbin treba imati neki kodeks ponasanja ,od Svetosavskog do ucenja bi bilo pozeljno bar mali dio zadrzati ,a ne cekati da Milo ode ili ne ode.
  Nijesam vidio da neko iz DPS brani pricescivanje vjernicima a jos manje prisutvovati na liturgiji,dokle Vi samozvani Srbi bjezite od Crkve kao djavo od krsta,a svima koji ne misli kao vi inputirate izdaju ,mozete predstavljati Srbe ,samo koje i kakve.
  Prema tome samo vi radite kao i do sada bez ili s Djukanovicem Srbi ce ostati a koga ce glasati to neka se svaki ponaosobno odredi,jedno je sigurno oficijelne i navodno srpske stanke ce dobijati sve manje glasova, zato Srbi regionalizacija stranaka ce biti jedno od resenja u buducnosti,Podgorica Djukanovica ili Milica Medojevica i Mandica je Podgorica bez buducnosti ,a samim tim i Crna Gora kao drzava Srba i svih drugih koji u njoj zive.Ovo vam pise sin domaceg izdajnika .Zivjeli!

 7. 0
  0

  Немојте тако Ана и Александре. Ово је незванично свадба. Славе удају Даниловића за Лекића, а Андрија је војвода са младине банде. Ту се не пита колико то кошта, но колико ће сватови частити младу.

 8. 0
  0

  Опозиција има само једну шансу, да се сви удруже и да смијене криминалну власт у Црној Гори. За мене је то реално, а они опозиционари који не желе тако, значи да су плаћени. Ако се удружи опозиција, бирачи ће лако да препознају ко се продао и да добију шансу да доведу поштене људе на власт. Господин Мандић је одавно покретач ове приче. Да је опозиција имала слуха, убијеђен сам да би ДПС давно био срушен.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here