Насловна Насловна Мандић: Дочек Тачија, чин националне издаје

Мандић: Дочек Тачија, чин националне издаје

12
ПОДИЈЕЛИ

Политика издаје виталних националних интереса јесте политика биједника, оцијенио је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић, коментаришући најављени долазак Хашима Тачија у Подгорицу 15. јануара и његов сусрет са црногорским премијером Милом Ђукановићем. Мандић је за „Дан” истакао да Ђукановићу такву политику традиционална Црна Гора и српски народ никада неће опростити.

Milo-i-Taci

„Политика издаје има своју логику и она се на крају завршава, по правилу, срамним јавним чиновима, као што ће бити и овај средином јануара. Мило Ђукановић, предсједник Владе Црне Горе, човјек је који је на власт дошао на косовском таласу, подржавајући Србе у њиховој борби да буду равноправни грађани аутономне покрајине Косова и Метохије. Завриједио је тада да народ Црне Горе изађе масовно на улице, смијени старо комунистичко руководство, и устоличи комунистички подмладак, од којих је један од најважнијих људи био управо садашњи премијер Црне Горе који сада прима Хашима Тачија, потпредсједника Владе Косова, лидера ОВК, борца за независност Косова, човјека за кога се тврди да је лично наређивао, а неки иду и даље даје и сам извршавао најтеже злочине према Србима и Црногорцима на Косову“, казао је Мандић.

Он је рекао да ће Ђукановић у нашим историјским уџбеницима бити смјештен на истим страницама на којима је и Вук Бранковић.

andrija-mandic22

„Вјерујем да читаоци „Дана” могу замислити колико је биједан, жалостан и јадан положај у коме данас мора да буде Мило Ђукановић да се смјешка, лупка по леђима и у суштини, улизује се Хашиму Тачију, који у својој политици, националном увјерењу и борби за свој народ ништа није промијенио, а Ђукановић јесте све. Сигуран сам да ће управо због политике према Косову и Метохији, и издаје у великом одбрамбеном рату 1999. године, Мило Ђукановић бити смјештен у нашим историјским уџбеницима на истим оним страницама гдје се налази и Вук Бранковић, и слични Вуку, као и Мило“, сматра Мандић.

Лидер Нове српске демократије оцијенио је да је долазак Тачија у суштини и тријумф политике косовских Албанаца.

„Он долази намјерно да би био примљен са свим државним почастима од баш оних који су све што имају у животу, и сам значај који су завриједили појављивањем на политичкој сцени, остварили у суштини борећи се на почетку својих политичких каријера за права Срба и Црногораца на Косову и Метохији. Можете слободно очекивати да ако ови који данас дочекују Тачија буду на власти и у будућности, а крене се, рецимо, у реализацију пројекта „Велике Албаније”, који укључује и источна рубна подручја Црне Горе, да ће они свакако све урадити да помогну и том пројекту као што су помогли „независном“ Косову. Само под условом да ако би у оном другом дијелу Црне Горе, који остаје изван састава „Велике Албаније”, они и даље некако могли да сачувају неограничену власт“, оцијенио је Мандић.

Како је нагласио, политика издаје виталних националних интереса јесте политика биједника који можда и супротно породичном и националном васпитању морају да учествују, и да се том улогом у суштини иживљавају чак и над самим собом. 

Планирана посјета Улцињу и Тузима

Према програму посјете Хашима Тачија Подгорици, он ће у четвртак 15. јануара доћи у Црну Гору из Албаније, преко граничног прелаза Божај.Тачија ће дочекати делегација Црне Горе на челу са Жељком Перовићем, генералним директором за билатералне послове у Министарству вањских послова, а колона возила у којој ће бити бивши лидер ОВК проћи ће кроз Тузи.

У вили „Горица”, 15. јануара планирана је вечера за косовску делегацију, док је за 16. јануар ујутру најављен сусрет Тачија и шефа дипломатије Игора Лукшића, након чега ће бити приређени пријем и конференција за штампу. Тачи ће потом разговарати са премијером Милом Ђукановићем, челником парламента Ранком Кривокапићем и предсједником државе Филипом Вујановићем.

У поподневним сатима 16. јануара, Тачи ће посјетити Улцињ, гдје ће се састати са локалним званичницима, а у Албанију се враћа преко Сукобина.

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Cinovi izdaje su se vec odavno odigrali, ali za izdajnicku, zlocinacku vlast Crne, nije bilo odgovarajucih sankcija.
  Ne znam sta vise moze da se desi, sto se nije desilo i sto nije ocekivano.
  Tamo oni znaju da mogu bez posledica da rade sta im je cef. Naravno za svoju licnu korist. Jer sve sto su radili radili su po diktatu satane i iz koristoljublja, za rad opstanka na vlast.
  Do sada im je islo od ruke, a dolle ce pitanje je.

 2. 0
  0

  сва нпочинства која се приписују било власти тајној служби и на крају самој мафији, и Тачију са својим кољачима, су позната њихоим газдама, према томе Он и Тачи немају куда но да извршавају наређења.На крају ће их они исти склонити.Коме то већ није јасно !Неможе онај који је ширао сунцобране ,и јдан паћени убица -Тачи да се супростављају Пeнтaгону,њихова судбина се зна ,ово је смо наређење одтамо и наравно за овог нашег понижење да мало пусти врат много га је растезао.

 3. 0
  0

  Vidite li vi ljudi da se gospodar zajebava sa nama i sprda .Tako nam i treba bolje nijesmo ni zasluzili kad smo dozvolili ovoj olosi da ovo radi od nas 25 godina.Sto se tice izjave mandica sve potpisujem i svaka cas .Sad ce se angazovati milovi i srkijevi tipkaci tipa sekule danja nebojse i ostalih nesreca,

 4. 0
  0

  Желим да чујем реакцију свих Срба који се представљају свој народ на пољу политике, културе, медија, спорта …Какав је њихов став, да ли Мило мора да шара док се пишки по нама или овако како ради. Да Бог да да нас не буде ако останемо нијеми и не дамо одговор овом несојлуку.

 5. 0
  0

  Ајмо Срби, да се пребројимо колико нас има кад Тачи долази да нам се спрда.

 6. 0
  0

  Црни Мило, срамота те било!
  Јел ти горег госта долазило?
  А ти трубиш на четири стране
  да ће Хачим Тачи да ти бане!
  Српски кољач, крвавих рукава
  у Црној ће Гори да преспава!
  О Господе, шта нам се дешава?

 7. 0
  0

  Mnogo je gospodin Mandić prethodnih nekoliko nedelja govorio o namjeri organizovanja gradjanskih protesta. Ukoliko je ozbiljno mislio, bolji povod za njihovo pokretanje od sramne Tacijeve posjete teško da može pronaći… pa ako ste istinska opozicija, a ne pasivna grupa koja čeka imaginarni trenutak da iz SAD hatiserifom bude proglašena DPS-om umjesto DPS-a pozovite nas na protest… biće nas znatno više od 10.000…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here