Насловна Насловна Мандић: Ако уђе у НАТО, Црна Гора би постала легитимна мета терористима

Мандић: Ако уђе у НАТО, Црна Гора би постала легитимна мета терористима

13
ПОДИЈЕЛИ

,,Наш став да је улазак у НАТО веома опасна и ризична авантура, сваким даном се потврђује. Управо политика приближавања западном војном савезу довела је до тога да је Црна Гора у овом тренутку постала мета фанатика из Исламске државе и напада које широм свијета изводи ова терористичка организација“, изјавио је данас Андрија Мандић, лидер Нове и један од челника Демократског фронта.mandic-andrija-r

Мандић је оцијенио да ИСИЛ, као свог кључног непријатеља препознаје НАТО и државе које чине тај војни савез, које су водиле више освајачких ратова на историјским просторима на којима живе Муслимани.

Међутим, они су као своје мете недавно прогласили и савезнике НАТО пакта, посебно државе које војно сарађују са тим савезом или желе да уђу у пуноправно чланство, а за које су процијенили да би им у будућности могле представљати пријетњу“, изјавио је лидер Нове и додао да нема ни једног доказа да се уласком у НАТО повећава безбједност Црне Горе, сматрајући да је опасност од тероризма већа приближавањем том војном савезу.

„Евентуално чланство у Сјеверноатлантском војном савезу изводи Црну Гору на вјетрометину разним терористичким организацијама, а најопаснија од њих је упутила директне пријетње и најавила нападе на грађане Црне Горе. Од огромне важности је да ово знају сви становници Црне Горе, пошто им се претходних дана, у снажној кампањи појединих представника овога војног савеза, разних плаћеника и лобиста, сервирају неистине“, каже се у изјави, наводећи као примјер став да је „кључни гарант наше стабилности, сједање за сто гдје се доносе одлуке.

„У реалном животу ствари су другачије, чега смо свједоци претходних дана. Државе чланице НАТО не зову нас у НАТО да би бранили и гинули за Црну Гору, већ да ми дамо одређени допринос реализацији њихових циљева и планова. Након евентуалног учлањења, Црна Гора би постала легитимна мета ракетних система нуклеарних сила које не припадају НАТО-у, што су њихови представници више пута јавно потврдили, и веома пожељна дестинација за извођење акција терористичких организација које НАТО сматрају животним непријатељем који угрожава народе и земље из којих долазе“; оцијенио је Андрија Мандић.

У Црној Гори би, по његовим ријечима, било лако изводити такве акције, „јер кроз такозване реформе службе безбједности и Војске Црне Горе уништене су и једна и друга установа, па они који би планирали такве акције наравно да не би ризиковали и одлазили у оне државе НАТО-а у којима постоје јаки одбрамбени и безбједносни системи, него би без проблема могли да задају ударац НАТО-у тамо гдје је најслабији, а произведени ефекат је исти“.

„Црна Гора би уласком у НАТО, била својеврсни ,,штит“ осталим земљама чланицама, односно функција би јој била да ,,прими први удар“. Управо мијењање Службе безбједности, која полако постаје алат страних служби које контролишу Црну Гору, као и реформа војске, су први показатељи ,,модерне“ Црне Горе, којој режим нема снаге да се одупре“.

Мандић се присјетио и шта је то некада значило бити војник, а шта данас значи.

 „У суштини, ми противници НАТО-а, сумњамо да је управо то улога коју су водеће државе НАТО-а намијениле Црној Гори, да на себе прими први удар. У супротном, те државе не би инсистирале на такозваним реформама безбједносног сектора, који је за последицу имао катастрофалне резултате. Служба безбједности се мијења у правцу да више не буде снажно средство у рукама црногорске власти, која је често користила и за прљаве и законом недозвољене послове, већ да искључиво одрађује задатке за поједине међународне центре и постане само практичан алат у рукама страних служби које желе да контролишу Црну Гору.

Наша војска која се донедавно поносила славном прошлошћу, и чак недавно имала и веома важну улогу у одбрани државе од агресије НАТО савеза, данас више не постоји као озбиљна оружана формација. Некадашње вриједности које су красиле војника са ових простора- патриотизам, оданост држави и народу, његовање култа јунака, спремност на жртву у одбрани отаџбине – замијењене су убрзаним учењем команди на енглеском језику, играњем игрица и занимањем фејсбуком на рачунарима, као и кратким курсевима у вршењу пожарске службе у Авганистану“, казао је Мандић и опоменуо да је изостала основна војна обука на простору копна или мора који припада Црној Гори, а које може бити угрожено од евентуалног агресора. 

„Дакле, црногорски режим је, у сарадњи са НАТО, годинама радио на уништавању војске и слабљењу одбрамбене моћи државе, а све због тога како би се задовољио интерес НАТО-а. Црна Гора нема ни један разлог да вјерује у добре намјере западног војног савеза, а још једном подсјећамо да смо једина држава у Европи коју је НАТО бомбардовао„, закључио је предсједник НОВЕ.

13 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Ne sjekirajte se vi za Lekica, on je Crnogorac koji govori crnogorskim jezikom, za CPC, ustaje na himnu, podrzava NATO… Pravi lider

  • 0
   0

   Demokrate i Demos su projekti DPS-a kako bi se pronašli neki ,,Srbi“ koji su za NATO i tako povećao procenat pristalica ovoga pakta. Pravi Srbi su protiv NATO-a, a ovi bivši neka idu sa Milom

 1. 0
  0

  Čim je Mandić protiv ulaska CG u NATO, znači da je interes CG da što hitnije pristupi alijansi .
  Sve što Mandić i Medo kažu da je interes CG, samo kontra njih i nema greške!

 2. 0
  0

  Saopstenje koje je svojom gluposcu dodatno snizilo ionako niske Mandiceve standarde… Doduse, vojvoda, naravno, ne vjeruje u ovo sto je izgovorio, ali, posto je DF u slobodnom padu, mora da skrece paznju javnosti – da njegova politicka grupcija (i dalje) postoji. A, u nedostatku kreativnosti, genericka saopstenja, namijenjena manje obrazovanoj populaciji, koja je njegov glavni rezervoar glasova, jedini su nacin da se vojvoda izrazi.

  Zamislite, pakleni NATO plan ima za cilj da iskoristi 30 do 50 crnogorskih vojnika, koji su angazovani u misijama, kao zrtve u svom globalnom projektu. Dooobro… Kad neprijatelj eliminise tih nekoliko desetina Crnogoraca, za sta ce im biti potrebno minut do dva, sta dalje? Onda ce islamski fundamentalisti, umjesto zgrade u Briselu ili metroa u Londonu, dici u vazduh poslovni centar „Krusevac“ jer, hej, izazivanje haosa u Crnoj Gori je pravi nacin da skrenete paznju na sebe. I, sta je vojvoda mislio, kad je rekao da islamisti biraju drzave koje saradjuju/priblizavaju se NATO, obzirom da je Srbija primarna meta?

 3. 0
  0

  Ako dodje do toga da Skupstina odlucuje 2/3 vecinom, sta mislis onda Mandicuu kako ce da glasa tvoj drug Medo? 😉 Naravno da ce da bude ZA …kao i uvijek sto je radio na stetu srba u cg. Nego pusti Nato, zagrijavajte se za protste ;)))))

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here