Насловна Издвојено Мандат „грађанској“ опозицији

Мандат „грађанској“ опозицији

10
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Вијести

Овдашња политичка стварност је лажна у оној мјери у којој је лажна истина да овдашња политичка стварност није лажна.

Поштовани публикуме, не бих ја да прејудицирам (још мање да већ сада овим покондираним термином затежем ситуацију која је тек у најави, и будући да је себи поклонила толико времена, наступа уз пратњу свечаних звона озбиљности или у најмању руку као гест политичке одговорности и зрелости), али, једно је осјетно а богме и примјетно, „грађанска“ опозициона 5-ка, нагло устукла и подигла ручну, након посјете канцеларији ЕУ у Подгорици, још увијек су свјежи испољавали колико-толико кочоперни дискурс, међутим, гле сад, након сједника у Америчкој резиденцији, све поприма друкчији тон, што ће рећи и неку другу слику… Коју? Па, по досадашњем колору не бих баш рекао европску!

Криптокапић је више него вјешто (и поред висине која захтијева да прекрсти ноге), оне ноћи избјегавао чиста Комненићева питања у емисији Начисто, па се стиче утисак да је Стара курва (Европа) флексибилнија кад је ријеч о ћаскању и да практикује аристократску медоту која цијени да је разговор већ показатељ да се на добром путу, док је, пак, Велики полицајац (Америка) ту сасвим директна, не помаже никаква дипломатска форма, ствар је јасна, кад се с њима води дијалог става нема, нарочито ак` сте новозаведена чланица НАТО-а.

Зато је Криптокапић (шрафчић који је све чинио како ни перце не би пало и пореметило величанствени уљег у (по Трамповим ријечима) „превазиђени војни савез НАТО“, тако да тада Ранку на памет није падало да нас подсјећа шта су то, заправо, елементарна демократска начела која, је лда, ваљда обезбјеђују права на референдум кад је једно тако озбиљно питање натоварено за врат једном овако маленом друштву –оћете ил` не бисте у НАТО, питање је сад…), брже-боље сазвао „прву грађанску“ 5-ку, како би више него озбиљно и крајње зрело до сасвим посвећено и наравно приправно разговарали докле је пропаст у Црној Гори догурала, и, шта им је (или –нам је?) чинити, будући да је ЕУ аминовала „легитимност“ избора и изјаснила се како ће убудуће практиковати строго уздржан став према одвашњим (све црвено-црњим) политичким збивањима.

Ако се читалац пита зашто под знацима навода „грађанска“ опозиција ево одговора: како нешто може да се представља као грађанска опција (опозиција) кад у свој ток није у стању усвојити ништа што има чак и предзнак српско? Да ли, према томе – српско не може бити грађанско?!

(Сретнем ту некидан циника из комшилука који је, тако му позив налаже, увијек спреман и више него расположен да се на разноразне теме и подтеме наспрда, па поводом тзв. „Државног удара“ преко улице виче: „Знам те пушко кад си праћка била!“)

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  S lukavim Krivokapicem, koji je 18 godina bio u vlasti i koji je u sustini aminovao sve negativno sto je DPS uradio mogu saradjivati samo INFERIORNI. Cak ga je i narod procitao kao opasnog domoljuba, pa mu ne daje glasove, ali on uspijeva da opcini i Lekica i Becica, pa ce na kraju preko njih uci na velika vrata da „kontrolise“ politiku. Ne distancirati se od onoga koji je sa Konjevicem doprinio ovakvom stanju u CG mogu samo buduci GUBITNICI. Samo da udjemo u vlast ( daleke 1998.), samo da izglasamo nezavisnost ( daleke 2006.), samo da udjemo u NATO i CG postaje demokratska. Koliko vam treba mozga BUDALE da shvatite o kome se radi ???

 2. 0
  0

  Da je ovdašnje „građansko“ suštinski duboko antisrpsko, pokazuju emisije koje na „TV Vijesti“ uređuju Petar Komnenić i Milena Perović – Korać („Monitor“) gdje se npr. u emisiji o ratnim zločinima dovedu isključivo oni koji govore o srpskim zločinima, dok o albanskim, bošnjačkim, hrvatskim, NATO i drugim zločinima u ovakvim emisijama nema ni jedne jedine riječi!

 3. 0
  0

  Грађанска „опозиција“ једнако – антисрпски..!
  То је једини могући превод са српског језика..!

 4. 0
  0

  У „саобраћај“ треба увести праву опцију за тзв. грађанску опозицију. Наиме, „грађанска опозиција“ не заступа интересе грађана. Чисто, и јасно..!

 5. 0
  0

  Мада је најтачнија опција да је то чиста антисрпска опција…!
  Антиправославна…!

 6. 0
  0

  Kaze Becic da ce vrijeme pokazati zasto front i ujedinjena CG nisu pozvane na sastanak tzv. Gradjana a ja mu kazem vrijeme je vec pokazalo sve a i on je po iznenadnom snijegu pokazao tragic..Nadam se da su normalni ljudi shvatili o cemu se radi.Nije on za dzaba toliko bio u Americi.Zmam ja da se stav velikih sila treba postovati ali znam i to da treba prvenstveno slutiti interesima svog naroda i drzave

 7. 0
  0

  Ovaj Becic umislio da je neko, po meni niko i nista obican ficfiric koji prodaje maglu a djeli cokoladice. Ostali dio opozicije necu ni da komentarisem.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here