Насловна Издвојено Манастир Манасија: Фестивал витештва „Деспот Стефан Лазаревић“ (ВИДЕО)

Манастир Манасија: Фестивал витештва „Деспот Стефан Лазаревић“ (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Председнк Србије Александар Вучић отворио је синоћ Међународни Фестивал витештва који носи име деспота Стефана Лазаревића и поручио да је тај спрски владар изградио земљу зато што је сачувао стабилност и мир и да исто тако и ми данас треба да чувамо стабилност и мир како би Србија напредовала.

Вучић је, на отварању фестивала витештва „Деспот Стефан Лазаревић“ – ЈУСТ ОУТ Манасија 2017, истакао да је Деспот Стефан био познат у целом свету као способан државник, војсковођа, реформатор и да је омогућио економски раст тадашње Србије.
Вучић је подвукао да је то урадио захваљући мудрој политици која је обезбедила мир и коју је омогућио просперитет Србије.

Он је рекао да се Србија и данас бори за мир за стабилност у региону и жели да значајно допринесе да се тај мир и стабилност очувају јер је то вазно за економски и сваки други развој.

Како је рекао, има и сличности са оним што се дешавало пре шест векова, где су многи хтели да нешто одузму од Србије, али да Србија није то кроз векове дозволила, па ни сада неће, да јој одузму нешто што је њено.

Током отварања фестивала одржан је и дефиле учесника.

Фестивал ће трајати до недеље, а одржава се у знак сећања на скоро шест векова од када је Деспот Стефан Лазаревић саградио једно од манастирских здања са црквом Свете Тројице.

Домаћини манифестације су „Бели орлови“, витезови из Србије, који ће угостити „саборце“ из више од 17 земаља, међу којима су Русија, Мађарска, Хрватска, Црна Гора и друге.

Ове године ће доћи и гости из Турске као и скандинавски викинзи.

За најмлађе посетиоце фестивала, организоване су бројне радионице са витезовима.

Сутрашњи програм:

11:00 – 16:00 – Средњовековни камп – село у којем су смештени витезови, отворен је за обилазак посетилаца.

11:00 – 13:00 – Дечији програм: Мала школа мачевања, гађање из лука и стреле, радионица грнчарије и средњовековних друштвених игара

11:00 – 14:00 – Презентације различитих витешких борилачких дисциплина у Витешком селу

12:00 – 13:00 – Позоришна дечија представа:“Заистинска српска бајка“

17:00 – Крај Фестивала

Извор: Србин инфо 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here