Насловна Друштво Мало пронатовци, мало антифашисти: Самарџић положио вијенац у Пљевљима

Мало пронатовци, мало антифашисти: Самарџић положио вијенац у Пљевљима

6
ПОДИЈЕЛИ

„Пажљиво сублимирајући славну прошлост црногорског оружја, које је проносило војничку славу у свим ратним епопејама, поштујући жртве и славећи хероје, Војска Црне Горе наставља да баштини тековине антифашистичке борбе“, рекао је начелник Генералштаба ВЦГ Драган Самарџић данас у Пљевљима, гдје је у име предсједника Црне Горе Филипа Вујановића положио вијенац на Споменик палим борцима и жртвама фашизма на Стражици, поводом 75. годишњице Пљеваљске битке.

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе адмирал Драган Самарџић је овом приликом подсјетио на историјску вертикалу и значај битке код Пљеваља.

„Када говоримо о садашњој Црној Гори и њеним стремљењима, не можемо а да се не загледамо у миленијум њеног трајања и присјетимо црногорских бесмртника који су своје животе, у вјековној одбрани слободе, уткали у темеље њеног постојања. Својом непрекидном борбом Црна Гора постала је светионик слободе, задивљујући свијет маленом снагом, а великим прегнућем“, истакао је Самарџић, преносе Вијести.

Додао је да се на таквој традицији саздала мултиетничка и мултивјерска Црна Гора као европски примјер и печат суживота и склада, као и да је она порука Европи о могућем уједињеном борбеном дејству.

„Она је уједно порука поробљеној Европи о могућности пружања организованог отпора“, казао је Самарџић.

У Пљеваљској бици, која је вођена 1. и 2. децембра 1941. године, учествовало је девет црногорских батаљона са 3.690 бораца, који су извршили напад на утврђена Пљевља. У темеље слободе свијетлим словима своја имена исписало је 395 бораца и грађана који су погинули или били жртве одмазде након битке, саопштено је ит Министарства одбране.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  dabogda naslutio da njemu vijenac nose oficiri plaćenici. da li je obišao groblje pored aerodroma u glavnom gradu MNE nemamo koga pitati

 2. 0
  0

  Надати се да ће овај трговац залихама оружја бивше ЈНА и НАТО измећар, који је ко нико до сада нанио штету ратничкој слави Црне Горе, једног дана доћи под удар закона. Постоје борци из Пљеваља начелниче шачице најамничке војске који су погинули 90-их година као војници ЈНА и ВЈ. Смијеш ли никоговићу проћи улицом која носи име Предрага Леовца, хероја са Кошара ? Вајни антифашисто што служиш фашистима ти си брука Црне Горе, као и тај борац из 90-их што стоји уз тебе што се одрекао самога себе.

 3. 0
  0

  „Додао је да се на таквој традицији саздала мултиетничка и мултивјерска Црна Гора као европски примјер и печат суживота и склада, као и да је она порука Европи о могућем уједињеном борбеном дејству.“

  Je li vam to suzivot i multietnicki raj kad se vecinskom stanonistvu brani cirilica, ime jezika i ime nacije? Jeste li slavili antifasisticku borbu uz himnu koju je pisao fasista i ustasa sekula drljevic?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here