Насловна Мозаик Малкович: Мајка ми је рекла да сам Црногорац, а не Хрват

Малкович: Мајка ми је рекла да сам Црногорац, а не Хрват

3
ПОДИЈЕЛИ

Славни холивудски глумац, редитељ и продуцент Џон Малкович објаснио је у Загребу да је Црногорац, упркос писању медија да има хрватско порекло, преноси ХРТ.

Глумац познат по улогама у многим холивудским остварењима као што су Опасне везе, Поља смрти, Предмет лепоте, На линији ватре, Покераши, Аутостоперски водич кроз галаксију или Беовулф, био је гост на отварању сезоне у загребачкој Концертној дворани  „Ватрослав Лисински“, у којој ће извести рецитал „Извештај о слепима“.

На питања о пореклу на конференцији за медије, Малкович је поручио да се пре свега осећа као Американац, јер је рођен у Америци.

Затим се Малкович присетио како му је мајка после преране смрти оца рекла да је погрешно написано у неким новинама да је пореклом из Хрватске, већ му је објаснила како му је деда из Црне Горе.

„Мајка ми је рекла да је изненађена извештавањем медија о мојим хрватским коренима. Рекла ми је да сам Црногорац, односно да сам из Црне Горе“, истакао је Малкович.

„Моји деда и баба нису хтели да њихова деца науче српско-хрватски, увек су негде ‘по ћошковима’ разговарали тим тајним језиком. Никад нисам имао јаку породичну везу, пре свега мој отац и деда нису били у добрим односима, јер је мој деда терао оца да ради у руднику, што отац није хтео“, разјаснио је славни глумац.

 

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  „Моји деда и баба нису хтели да њихова деца науче српско-хрватски, увек су негде ‘по ћошковима’ разговарали тим тајним језиком. Никад нисам имао јаку породичну везу, пре свега мој отац и деда нису били у добрим односима, јер је мој д

  A sto ce djed ko djed ,dobro ga nije tjerao da se kocka,nije rudnik lak posao ali je posao,kojim se tvoj otac poslom bavio nije mi poznato ,medjutim da roditelji nijesu htjeli da djeca uce svoj jezik tesko za povjerovati,mozad blize istin da otac nije htio iz inata prema djedu,u svakom slucaju dobro da znas odakle si Markovicu iz Markovine ili negdje drugo ,ni to nije vazno,da te Stevo i Miras ne posjete i orobe ,nikad se nezna ,jos bi nam i to trebalo?

 2. 0
  0

  Ili je Hrvat ili je Crnogorac, jedino ne bi, ne daj Bože, mogao da bude Srbin, iako se to prezime (Maljković) najviše, ako ne i jedino javlja kod Srba!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here