Насловна Политика Малезија: Олупина готово сигурно припада МХ370

Малезија: Олупина готово сигурно припада МХ370

0
ПОДИЈЕЛИ

Заменик малезијског министра саобраћаја Абдул Азиз Каправи изјавио је данас да је „готово сигуран“ да део олупине пронађен на обали острва Реинион у Индијском океану припада несталом боингу 777 „Малезија ерлајнса“, који је нестао у марту прошле године.

olupine malezijskog aviona

„Готово је сигурно да пронађени део крила авиона припада боингу 777. То ми је рекао наш главни истражитељ“, рекао је Каправи новинарима, а пренео Ројтерс.

Истражитељи авионских несрећа запутили су се данас према Реиниону како би утврдили да ли део олупине авиона пронађен на обали те француске острвске територије припадају несталом авиону „Малезија ерлајнса“ на лету МХ370.

Два метра дугачки део олупине, за који се чини да је део крила авиона, пронашли су јуче људи који су чистили једну плажу на Реиниону.

То откриће је подстакло наде у Малезији и широм света да би могла да буде решена једна од највећих мистерија у сектору авијације, мистерија нестанка малезијског боинга 777 у марту 2014. године.

Авион на лету МХ370, који је путовао од Куала Лумпура за Пекинг са 239 путника и чланова посаде, нестао је ноћу изнад Јужног кинеског мора, пошто је необјашњиво скренуо са зацртане руте према северу.

Власти верују да је он пао изнад Индијског океана, али до сада нису били пронађени никакви физички докази за то.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here