Насловна Мозаик Максимовићева: Коначно злато

Максимовићева: Коначно злато

0
ПОДИЈЕЛИ

Српска стрељачица Ивана Максимовић одушевљена је након освајања титуле првака Европе.

IVANA MAKSIMOVIC

Максимовићева је у уторак у Марибору освојила прву златну медаљу у каријери, тријумфовавши у дисциплини МК пуша тростав.

„Ово је био сан који сам дуго сањала јер сам освајала доста сребрних медаља, зову ме у шали „силвер лејди“ због бројних сребрних медаља, а сада – прва најсјајнија медаља. Финале је било јако узбудљиво, мени тешко јер је било јако спарно“, рекла је Максимовићева.

Он је ове године освојила универзитетску појединачну бронзу и екипно сребро, као и сребро на Светском купу у Чангвону када је обезбедила и визу за Рио.

„Распуцавање, или „шут-оф“ је био стресан, али када сам видела да сам добила нову шансу, била сам срећна, пошто ми је претходни хитац био лош. Пулс ми је био 300, осећала сам велики притисак, али шансу која ми се указала искористила сам да не будем четврта као у Бакуу на Европским играма. Много ми је значила и подршка са трибина, понела ме је и помогла да издржим до краја и пружим максимум“, истакла је Максимовићева.

Српска олимпијка је у финалу погодила 451,6 кругова и иза себе оставила Италијанку Петри Цубласинг и Немицу Барбару Енгладер, а претходно је морала да распуцава са Британком Мекинтош за улазак у борбу за медаље.

„Увек очекујете много, али често нешто мало недостаје а овог пута сам на крају, баш кад треба, „нагазила“ и стигла их. Дала сам и последње атоме снаге јер су ривалке врхунске такмичарке и увек је тешко борити се против њих. Ово ми је једно од последњих такмичења у сезони и хтела сам да је заокружим на прави начин. Драго ми је што сам успела“, рекла је Ивана Максимовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here