Насловна Друштво Македонија: Одбијен и последњи приговор опозиције

Македонија: Одбијен и последњи приговор опозиције

0
ПОДИЈЕЛИ

Државна изборна комисија Македоније је одбила и последњи приговор на парламентарне изборе у тој земљи одржане 11. децембра, чиме је Комисија завршила свој рад, а подносиоци евентуалних жалби имају 24 сата за подношење жалби Управном суду Македоније.

Последњи приговор о коме је одлучила Комисија је био приговор социјалдемократа на процес у изборној јединици Теарце, на северозападу Македоније. Четворо чланова Комисије било је за његово прихватање, четворо је било против, док је представник албанске партије ДУИ био уздржан, јавља Танјуг.

Агенција подсјећа да је Комисија досад прихватила само један приговор, који је поднио албански Покрет БЕСА, и поништила гласање на једном изборном мјесту у Гостивару, док су сви остали приговори опозиције одбијени. Комисија је одбацила седам приговора шиптарског политичког покрета Беса и пет приговора коалиције окупљене око СДСМ која је претходно повукла два своја приговора, преносе Факти.

Такође, поновљено гласање на бирачком мјесту са само 800 бирача у Гостивару могло би евентуално да промијени резултат избора, с обзиром на то да је он веома тијесан – 51:49, у корист владајуће ВМРО-ДПМНЕ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here