Насловна Архива Мајке прекидају штрајк глађу али настављају протесте

Мајке прекидају штрајк глађу али настављају протесте

5
ПОДИЈЕЛИ

Мајке које већ 11 дана штрајкују глађу пред Скупштином Црне Горе одлучиле су вечерас да прекину штрајк након пресуде Уставног суда да је смањење накнада у складу са Уставом. Протести ће међутим бити настављени, саопштила је предсједница Координационог одбора корисница накнада за мајке са троје и више дјеце Жељка Савковић.

„Нећемо да дозволимо да уживају док нас гледају како умиремо ту. Протест ћемо наставити мирно и достојанствено. Позивамо сваку мајку да се дозове у памет и нека не дозволи да нико никада не увлачи руку у њен џеп. Позивамо сваког поштеног грађанина Црне Горе да нам се придружи,“ казала је Савковић.

majke

Она затражила од грађана да их подрже како би Булевар Светог Петра Цетињског остао „слободна територија“.

„Шта смо дочекале – оно што смо и мислиле: срамну одлуку Уставног суда,“ казала је Савковић и напоменула да неће критиковати ни њих ни парламент:

„Не заслужују. Али ћу да вас молим да у овој борби која је отпочела истрајемо,“ поручила је Савковић грађанима Црне Горе.

majke

Она се захвалила свима који су помогли финансијски и логистички мајке али и онима који подршку нису пружили као и полицајцима који су их бодрили.

Савковић је напоменула да окупљени не желе да ништа да руше, те да је, ако крену насилнички протести, „сваки камен који падне на неку од зграда испред којих се налазе, пао на мајке“.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Poslije Drugog svjetskog rata iznurena i razorena SFRJ je uvela deciji dоdatak. Postojao je propis ko je sve imao pravo na to.
  Od svojih roditelja sam slusao ga je plata mog pokojnog oca bila 4.000 hiljade, a dodatak po djetetu 3.000 hilade din.
  Mi sada u savremenoj, modernoj, demokratskoj CG, nijesmo u stanju da pomognemo nasim majkama sa tako bijednim sredstvima, a imamo svjeski poznate bogate pojedince.
  O cemu mi pricamo?

  • 0
   0

   Poslije odcijepljenja od SRJ Crna gora ukida sve socijalne beneficije čak jedina struka koja se traži je NKV radnik,pomočnik čistača, pomočnik pekara ,pomočnik zidara sve za 200€ i 50% debila tome i dalje aplaudira i urla Milo Milo.

 2. 0
  0

  Dragi Cvorak djeciji dodatak postoji u svakoj normalnoj zemlji i isplacuje se roditelju dok dijete ne postane punoljetno. Ali dozivotna naknada za majke i babe koje su rodile djecu i prijavljivale se redovno na biro ne postoji ni u jednoj zemlji na planeti…

 3. 0
  0

  druže. pa gospodine neodgovorne su majke prošle kao maloljetnice. nijesu znale da idemo sa afere SNIMAK 1 zaposleni 3 glasa na ..sigurni korak 1 penzionerka 4 glasa

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here