Насловна Архива И мајке из Бијелог Поља протестују због мањих накнада

И мајке из Бијелог Поља протестују због мањих накнада

2
ПОДИЈЕЛИ

Мајке из Бијелог Поља, које су оствариле право на накнаду по основу рођења троје и више дјеце, придружиће се мајкама из Рожаја, када ће се у петак у 13 часова окупити испред Општине Бијелог Поља и исказати незадовољство поводом најаве да се мајкама смање накнаде за 25 процената.

“Тим поводом позивамо све мајке из Бијелог Поља, које су оствариле ово право да дођу у петак и све заједно искажемо незадовољство овом одлуком, јер би се смањивањем накнади за мајке ударило на животни стандард наших породица, који је иначе угрожен”, казала је представница мајки Сабира Карахметовић.

Такође би се, додаје она, са смањивањем накнада оштро прекршио закон о социјалној и дјечијој заштити, који је изгласала Скупштина Црне Горе и у којему је јасно наглашено колика је висина накнади.

“Позивамо и све суграђане, представнике политичких партија које су гласале у Скупштини Црне Горе за овај закон, као и представнике невладиних организација да нам се у петак придруже и дају подршку мајкама”, истакла је Карахметовић.

Јасно поручује-мајке неће одустати од протеста док се год не одустане од намјере да се мајкама смањују накнаде.

“Поручујемо свим мајкама а њих је скоро 3000 у Бијелом Пољу, ако не изађете све у петак и искажете заједно са нама незадовољство, да ћете тиме подржати предлог да се смањи а самим тим и крене и на укидању наканде за мајке. Зато све мајке 23. децембар (петак) 13 х испред Општине Бијело Поље”, поручила је она.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    One su im im i dale vlast najmanje ih je 70 posto glasalo tamam dva mandata za tolko su i dobili vlast sa satelitima a sad nek trpe same su to trazile zao mi ovih 30 posto ali tako je kako je pa sad neka strajkuju djig..ice i roxajke

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here