Насловна Издвојено Мађарској упућено писмо да не гласају за ратификацију Споразума о приступању ЦГ...

Мађарској упућено писмо да не гласају за ратификацију Споразума о приступању ЦГ у НАТО

2
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт и дио независних посланика упутили су данас писмо колегама из Парламента Мађарске у коме траже да на сједници која ће бити одржана у понедељак не гласају за ратификацију Споразума о приступању Црне Горе НАТО-у.

Евентуално учлањење Црне Горе у НАТО, без обезбијеђене већине на фер и слободном референдум, довело би до ескалације дубоке политичке и институционалне кризе у којој се Црна Гора налази од 27. септембра прошле године, када је Демократски фронт, покренуо велике протесте.

Демократски фронт сматра да се питање чланства Црне Горе у НАТО мора ријешити на фер и слободном референдуму у атмосфери, макар, минималног повјерења између супротстављених опција у вези легитимитета институција власти.

У писму се наводи и да „Црна Гора у овом тренутку, у сусрет спорним изборима који ће се опет одржати у амбијенту неповјерења и спорног легитимитета, није спремна да одлучује о тако важном питању као што је чланство у НАТО, па Вас позивамо да не ратификујете Споразум и тако не продубљујете кризу у Црној Гори и подјеле које већ постоје, а које се не могу превазићи преварама и изборним крађама.”

Потписници писма су потпредсједник Скупштине Црне Горе др Бранко Радуловић и посланици Андрија Мандић, Небојша Медојевић, Милан Кнежевић, др Љиљана Ђурашковић, др Бранка Бошњак, Предраг Булатовић, др Страхиња Булајић, Славен Радуновић, Коча Павловић, Владислав Бојовић, Емило Лабудовић, Вељко Васиљевић, Милутин Ђукановић, Јанко Вучинић, др Будимир Алексић, Обрад Гојковић, др Новица Станић и Младен Бојанић.

Писмо је упућено појединачно сваком посланику Парламента Мађарске.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Zašto baš Mađarskoj?Oni da su mislili usprotili li bi se npr.sankcijama Rusiji ili bombardovanju SRJ,a tada je isti ovaj Orban bio premijer.Rekao je tad:Možemo da biramo,hoćemo li sa varvarima ili sa civilizovanim svetom!Nas je očito smatrao varvarima,a mišljenje se teško menja,pa mislim slaba vajda od mejlova.Ja sam ih uputio jedno petstotinjak radi nekog poslića…

  • 0
   0

   Илија, присетио сам се зашто!

   Постоји румунски виц, који иде овако:

   Ухватио Румун златну рибицу и она, наравно, обећа даће да му испуни три жеље, само да је пусти. Румун пристане и почне исказивати своје жеље:
   1. Желео бих да сва руска војска крене из Русије, дође пред Беч, окрене се и истим путем врати;
   Рибица рече: „Добро, испунићу ти ту жељу, а сада брзо пожели нешто добро за себе:Новац, некретнине, сваколико благо, моћ, дуг живот, славу… Румун све то одби и онда исказа и другу жељу:
   2. Желео бих да сва руска војска крене из Русије, дође пред Беч, окрене се и истим путем врати;
   Златна рибица скрену пажњу Румуну да му је остала још само једна пролика да заувек збрине и себе и своје потомство. На то, Румун исказа и трећу жељу:
   3. Желео бих да сва руска војска крене из Русије, дође пред Беч, окрене се и истим путем врати.

   Изнервирана, златна рибица обећа испуњење све три жеље, али упита Румуна у чему је овде поента. Румун одговори: “ Ако руска војска три пута дође пред Беч и врати се кући истим путем, то значи да је руска војска шест пута прешла преко Мађарске!“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here