Насловна Друштво Мађарски полицајци долазе у помоћ одбрани српско-бугарске границе

Мађарски полицајци долазе у помоћ одбрани српско-бугарске границе

0
ПОДИЈЕЛИ

Нов контингент од 20 мађарских полицајаца кренуо је данас за Србију како би помогли српским колегама у патролама на граници са Бугарском, преноси „Танјуг“.

Ово је трећи контингент мађарске полиције који упућен на српско-бугарску границу а испратио га је замјеник шефа полиције Јанош Балог, наводи МТИ.

Србија је још од овог љета штити границу полицијско-војним снагама а Бугарска је почела изградњу зида на својим границама како би покушала да заустави прилив миграната, који преко Турске улазе у ту државу. Бугарска има додатних проблема јер Аустрија, мигранте којима је одбијен азил, шаље назад у ову земљу а недавно је у избјегличком кампу избио сукоб између 1500 миграната и полиције у којем је било десетине повријеђених.

Преко Бугарске је, након затварања „Балканске руте“ појачано кријумчарење људи, а недавно је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган запријетио да ће сасвим отворити границу његове земље ка Европи у знак протеста јер Турску не желе као чланицу ЕУ.

У мисију чувања границе укључила се и Мађарска, а заједничку мисију њихова полиција ће помоћи са полицијским аутомобилима, камионима и возилима опремљеним термографским камерама, наводи „Танјуг“.

Први мађарски контингент био је на српско-бугарској граници од 24. октобра до 16. новембра, док је други кренуо 15. новембра.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here