Насловна Насловна Мађарска војска почела да диже ограду

Мађарска војска почела да диже ограду

0
ПОДИЈЕЛИ

Мађарска војска почела је јутрос да подиже ограду на граници са Србијом, како би спречила прилив нелегалних имграната, јавила је агенција АП.granica srbija madjarska

Први радови се изводе код града Морахалома, где војска булдожерима крчи терен за први део ограде високе четири метра.

Како преносе државни медији у мађарској, ограда ће прво бити изграђена на „осам до десет граничних места, која трпе највећи имиграцион притисак“.

Иначе, истраживање организације „Публикус интезет“ показало је да већина Мађара не верује да ће подизање контроверзног „зида“ решити имигрантску кризу.

Истраживање је показало да је мађарско друштво подељено на оне који одбијају имиграцију и на оне који мисле да је у овом тренутку најважнија солидарност.

Као резултат владине кампање, 44 одсто испитаника сматра да је имиграција проблем за Мађарску, што је значајан раст у односу на 23 одсто из маја прошле године. Додуше, мањи је број оних који имиграцију виде као кључни проблем – сада их има 42 одсто, у односу на 57 одсто.

Како се наводи, кампања је махом утицала на гласаче владајућег Фидеса и радикалног десничарског покрета Јобик.

„Међутим, иако све више људи препознаје имиграцију као проблем, 67 одсто испитаника је рекло да се не слаже са изградњом ограде на граници ас Србијом – 46 одсто је рекло да то решење није адекватно, а 21 одсто да смартра то решење углавном неадекватним. Само четири одсто испитаника верује да је то решење у потпуности добро, а преосталих 19 одсто сматра да је оно више добро него лоше“, наводи сајт „Мађарска данас“.

Како је најављено у јуну, Мађарска ће због прилива имиграната дуж границе са Србијом изградити жичану ограду високу четири метра и дугу 175 километара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here