Насловна Политика Маћехински однос према грађанима Жупе никшићке

Маћехински однос према грађанима Жупе никшићке

0
ПОДИЈЕЛИ

niksic

Маћехински однос локалне управе у Никшићу, према грађанима Жупе најбоље се огледа у овим зимским хладним данима, када напросто грађани појединих жупских села не могу доћи до града, што због поледице и снијега, што због чињенице да је аутобуски превоз онемогућен за поједине становнике, као што је случај са мјесним заједницама Старо Село, Дучице и Мораково, казао је члан Главног Одбора Покрета за промјене и један од функционера Демократског фронта у Жупи никшићкој Богић Мићковић.

Локалну власт, навео је он, изгледа је изненанадио снијег у јануару, па чак нијесу способни да очисте уже градско језгро.

Оваква неспособност је јасан показатељ да управљачке способности актуелне ДПС-СДП-ЛП власти су лимитиране, као и да су неспособни да на квалитетан начин сервисирају потребе грађана“, казао је Мићковић у изјави за медије.

Како је навео, ПЗП и ДФ питају се да ли су грађани Жупе заправо грађани другога реда?

Шта треба да се деси да коначно почну да се рјешавају нагомилани проблеми у Жупи? Па ова господа није у стању да санира четрдесет метара одрона у Ливеровићима, већ замајава јавност, како рјешавање проблема коче имовинско правни односи. Изгледа чекају да се деси нешто апокалиптично па да почну рјешавати проблем. Или су нечији финансијски интереси у питању“, казао је Мићковић.

Питање за локалну управу је да ли су били упознати са проблемом око превоза путника? Пита ли се господа из власти како је доћи из Моракова, Дучица и Старог Села до Никшића, оним грађанима којима је аутобус за посао основно превозно средство?

„ПЗП и ДФ апелују на ургентно рјешавање овога проблема и позивамо на одговорност „прваке“ Локалне управе. Њихова обавеза је да обезбиједе уредан превоз путника. Уколико неће, или не желе, или не умију, а очито има свих ових елемената, нека поднесу оставке и препусте другима, који умију и хоће  да раде у интересу свих грађана и Жупе и Никшића“, закључио је Мићковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here