Насловна Политика Лукшић о Суторини: Што се нас тиче границе су окончане

Лукшић о Суторини: Што се нас тиче границе су окончане

1
ПОДИЈЕЛИ

Коментаришући најновија дешавања у вези Суторине потпредсједник Владе и министар вањских послова и европских интеграција Игор Лукшић данас је казао да је право сваке земље како ће дефинисати процедуре и споразуме.

igor luksic

“Што се нас тиче границе су окончане. Експерти су завршили тај посао, спремно је да се све оконча и не видимо потребу да се било шта преиспитује”, рекао је он.

Према Лукшићевим ријечима  овако одуговлачење није у интересу двије државе.

“Мој апел је да се то оконча што прије. Није ни у БИХ та иницајтица прихваћена консенсузом и неко је казао да је то отварање Пандорине кутије читавог региона”, закључио је он.

Подсјећамо да је посланик Социјалдемократске партије СДП у Представничком дому ПС БиХ Денис Бећировић поднио је приједлог резолуције о Суторини којом је тражио да то законодавно тијело неприхватљивим, неутемељеним и штетним оцијени приједлог уговора о државној граници између БиХ и Црне Горе.

Састанак на коме је данас о питању Суторине требало да разговарају предсједници државе, Владе и Скупштине Црне Горе Филип Вујановић, Мило Ђукановић и Ранко Кривокапић је одложен, због званичне посјете потпредсједника Владе и минстра спољних послова Косова Хашима Тачија.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here