Насловна Насловна Лудило: Јацењук изјавио да је СССР напао Њемачку и Украјину на крају...

Лудило: Јацењук изјавио да је СССР напао Њемачку и Украјину на крају Другог свјетског рата

3
ПОДИЈЕЛИ

Русија је затражила од Берлина да изнесе званични њемачки став поводом бизарне тврдње украјинског премијера Арсенија Јацењука који је за један њемачки ТВ канал рекао како је бивши СССР напао Њемачку и Украјину на крају Другог свјетског рата и како Москви неће бити дозвољено да поново пише историју.

jacenjukУпутили смо ноту њемачком министру спољних послова са захтевом да формулише званични немачки став поводом екстремистичких тврдњи премијера Јацењука, који отворено фалсификује историју”, изјавио је данас за новинаре замјеник руског министра спољних послова Владимир Титов.

Јацењук је током јучерашње посјете Берлину у интервјуу телевизији АРД рекао како ”сви веома добро памтимо совјетски упад у Украјину и Њемачку”.

Тако нешто је неопходно избјегавати. Нико нема право да прецртава резултате Другог светског рата, а то покушава да учини руски председник (Владимир) Путин”, рекао је Јацењук.

Њемачка влада одбила да коментарише

Њемачка влада одбила је данас да коментарише Јацењукове изјаве.
Њемачка федерална влада не коментарише изјаве које је дао премијер Арсениј Јацењук, рекао је владин портпарол и подсјетио да Берлин не доводи у питање на било који начин одговорност Њемачке за смрт совјетских грађана током Другог свјетског рата.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nacističko smeće laje kao bijesan pas! Međutim, bilo bi naivno povjerovati da ovaj psihopata i manijak ima nekakvo svoje mišljenje, jasno je da su mu iz briselskih i vašingtonskih hodnika „šapnuli“ što treba reći kako bi uz pomoć takve ljudske mizerije pokušali (na njihovu žalost, bezuspješno) revidirati istoriju Drugog svjetskog rata!

 2. 0
  0

  Заслијепљен мржњом према братском народу, овај несрећни Украјинац није ни свјестан шта изјављује. Надајући се да ће га подржати они који си Украјину гурнули у рат, придружио их је као жртве. А Њемци се већ повлаче, јер знају колико зависе од Русије.
  Тако ти и треба глупи Јањецук!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here