Насловна Политика ЛП: ДПС и СДП крше Устав

ЛП: ДПС и СДП крше Устав

1
ПОДИЈЕЛИ

liberalnapartijalogo

Из Либералне партије Цетиње данас је саопштено да ДПС и СДП дискриминишу грађане јер само њихови чланови могу да се запошљавају и користе све бенефите друштва, преноси Мина.

У саопштењу ЛП Цетиње каже се да је настао нови економски термин ,,инвестициона фатаморгана“, условљена предизборним обећањима, а значи ,,инвестициона фатаморгана”, која како су појаснили, “значи да се силуете инвеститора који ће да спасу Цетиње од њихове сопствене владавине, појављују свакодневно када је предизборна кампања”.

,,Како прођу избори, тако се, као што је то случај са сваком фатаморганом и све оне силуете инвестиција разбију и Цетињани опет остају да живе са истим економским и социјалним проблемима као до тада”, каже се у саопштењу ЛП.

Уставом забрањене дискриминације

Они су подсјетили да је Уставом забрањена свака непосредна или посредна дискриминација, по било ком основу, да су природна богатства и добра у општој употреби у државној својини и да свако има право на рад, слободан избор занимања и запошљавања.

,,Господо из ДПС-СДП-а, прекршили сте сва три наведена члана, јер дискриминишете грађане тиме што, изгледа, само ваши чланови могу да се запошљавају и да користе све бенефите овог друштва”, навели су из ЛП.

Према њиховим ријечима у ДПС-у и СДП-у се према природним богатствима која су у државној својини, понашају као да су њихова, наводећи и да само њихови чланови имају право да раде и да изаберу занимање којим ће се бавити, ,,а сви ми остали, који не припадамо вашим структурама, треба да будемо срећни што као незапослени успијемо да дођемо до било каквог посла да би преживјели”.

У саопштењу се каже да су најсвјежији докази за те тврдње снимци ,,који приказују ваше највише функционере како дијеле радна мјеста, па тако већа партија добије три, а мањој припадају два радна мјеста, у неком новоформираном предузећу”.

,,Дијелите и не питате је ли то праведно и по Уставу, сем ако сте ви из ДПС-СДП-а изнад Устава, па се на вас његове одредбе не односе, дијелите и не питате има ли у Црној Гори омладине која би да ради и мимо ваших партија”, казали су из ЛП.

Они су навели да је крајње лицемјерно дијелити грађанима Цетиња цегере у које немају шта ставити, ,,јер сте им претходно позатварали сва предузећа у којима су остваривали доходак, а они нијесу мађионичари па да их на волшебан начин попуне без новца”.

,,Једнако је непримјерено и то што СДП данас суграђанима дијели прслуке, ваљда да буду безбједнији док из свога града иду ауто стопом да траже посао. При том се понашајући као да су у ,,дебелој” опозицији у истој држави у којој су већ 16 година дио власти на државном ниво”, додали су из ЛП.

Према њиховим ријечима, цетињска омладина, умјесто да ради у свом граду, мора да путује у Подгорицу, Будву и Котор да ради сезонске послове, док како су додали, из ДПС-СДП-а на радна мјеста у органима локалне управе на Цетињу доводе људе из Подгорице.

“Питамо шта је са Ободом, који је постао синоним патње једног града, шта је са Кошутом, да ли је се више сјећате? Шта је са Таром која је пресахнула, ђе нестаде Бојана? На крају, јесте ли свјесни шта сте урадили од цетињског спорта, шта учињесте за ФК Ловћен”, каже се у саопштењу.

Из ЛП су казали и да у ДПС и СДП-у не умију или неће да „валоризују“ чињеницу да се на Цетињу чувају три светиње хришћанског свијета- икона Богиње Филермоске, честица часног крста и дио руке светог Јована Крститеља.

,,И то довољно говори о вама”, закључује се у саопштењу ОО ЛП Цетиње.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here