Насловна Друштво Лов на крупну рибу: Конатар одговара због утаје пореза од 1000 евра

Лов на крупну рибу: Конатар одговара због утаје пореза од 1000 евра

1
ПОДИЈЕЛИ

1000e

Процес против Конатара одложен, јер је судија поднио оставку

Смијењени шеф граничне полиције у Бару Владимир Конатар одговараће због утаје пореза од свега 1.000 еура. Главни претрес у Основном суду у Бару против окривљеног Конатара требало је да почне 20. фебруара, али је одложен због оставке судије Николе Стругара који је дужио тај предмет.

Против Конатара је раније поднијет тужбени предлог за утају пореза и личних доприноса, а тужилац из Бара ставио му је на терет да је избјегао ову обавезу у износу од 1.000 еура. Унутрашња контрола МУП-а љетос је тужиоцу предала пријаву против Конатара, због сумње да је сакрио огромну имовину, коју није могао стећи од полицијске плате.

Истрага Унутрашње контроле покренута је након провјере података из имовинских картона службеника полиције, када је инспекторима било чудно како је могуће да Конатар посједује имовину вриједну око пола милиона еура.

Након што је окончана истрага, Унутрашња контрола је предмет против Конатара са мишљењем предала тужиоцу у Бару, који је процијенио да бившег шефа за границу може да гони за свега 1.000 еура утаје пореза.

Након истраге Унутрашње контроле, Конатар је смијењен половином октобра прошке године, када га је на мјесту шефа Одјељења граничне безбједности ОГБ Бар у Сектору граничне полиције замијенио Јозо Луколић.

Од тада је Конатар нераспоређен у служби, а у току је и поступак за његово привремено удаљење са рада- суспензију.

„Брзо ће бити донијето рјешење о његовом привременом удаљењу са рада јер је против њега покренут кривични поступак због кривичног дјела које се гони по службеној дужности”, одговорили су из МУП-а.

Током истраге, прошле године поднијет је предлог за покретање дисциплинског поступка и против Конатарових колега из Тивта и Подгорице Зорана Становића и Дражена Вуковића. Унутрашња контрола предала је дисциплинском тужиоцу захјтев за покретање поступка против шефа граничне полиције на тиватском аеродрому Зорана Становића, кога терете да није пријавио стан у луксузном будванском комплексу „Тре кане”.

Он је у међувремену дисциплински кажњен – умањена му је један мјесец плата за 30 одсто. Он, за разлику од Конатара и Вуковића, није смијењен. Дисциплински поступак покренут је и против Дражена Вуковића, јер се вјерује да је сакрио дио своје имовине.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Подигнут „тужбени предлог“? Изгледа да новоцрногорски говор крупним корацима граби ка „оврхи“, „прометалу“, „стројници“ и осталим хрватским лингвистичким бисерима…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here