Насловна Политика Лондон: Ухапшена Британка због сумње на тероризам

Лондон: Ухапшена Британка због сумње на тероризам

0
ПОДИЈЕЛИ

Британска полиција је ухапсила једну 18-годишњу жену на лондонском аеродрому због сумње за учешће у припремању терористичког чина и припадности забрањеној организацији

policija-london-britanija3_620x0

Британска полиција је ухапсила једну 18-годишњу жену на лондонском аеродрому због сумње за учешће у припремању терористичког чина и припадности забрањеној организацији, саопштила је данас полиција.

Она је ухапшена у петак по слетању на аеродром Станстед, а њено хапшење у вези је са ранијом истрагом у којој је у октобру ухапшен један 21-годишњи мушкарац.

Жена је пребачена у полицијску станицу у Лондону, где јој је одређен притвор, пренео је Ројтерс.

Ово хапшење најновије је у серији које су спровели британски безбедносни званичници, од како је претња од тероризма подигнута у августу због ризика који представљају борци Исламске државе који се у домовину враћају из Ирака и Сирије.

Већи део Европе тренутно је у стању појачане безбедности након прошлонедељних терористичких напада у Паризу и рација у Белгији у којима су убијена два наоружана нападача.

Британски премијер Дејвид Камерон се налази у дводневној посети САД где ће са америчким председником Бараком Обамом разговарати о начинима за решавање претње коју представљају екстремисти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here