Насловна Политика Ломљење одбране Мариупоља!

Ломљење одбране Мариупоља!

0
ПОДИЈЕЛИ

У болнице Одесе и Дњепропетровска довезено је 116 украјинских војника рањених у борбама за доњецки аеродром. Кијевски медији тврде да су четворица у критичном стању, а 12-орица у тешком.
donjeck-novorosinform1
На фронтовима у Доњецкој Републици успоставља се, иначе, својеврсна симетрија. Украјинци врше војни притисак на велики град Горловку у којем је током два протекла дана већ погинуло 30 цивила, а одреди Доњецке Републике „даве” велику луку на Азовском мору – Мариупољ.

Снаге ДНР данас су заузеле насеље Лебединскоје, а „под притиском” – не само артиљеријским – држе и приградска насеља Гнутово, Николајевку, Орловско, Виноградноје и Чермалику.

Одбрану Мариупоља из правца Новоазовска држи пук украјинских неонациста и националиста „Азов”. Његова команда је вечерас признала да су се положаји пука први пут нашли под ватром вишецевних ракетних бацача снага ДНР.

У Доњецку „оживљавање фронта” код Мариупоља називају „борбеним опипавањем одбране противника”.

Фронталног напада неће бити, у сваком случају не у наредних неколико дана. Украјинска одбрана ће бити ломљена постепено током наредне три-четири недеље, наводи портал Факти.

Наравно, уколико не дође до потписивања новог примирја и нове наредбе „стоп”, каква је почетком септембра помогла Украјинцима – који су већ панично бежали из Мариупоља – да ипак задрже тај стратешки важни град.

Снаге ДНР су, међутим, ушле у Авдејевку у којој се воде и уличне борбе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here