Насловна Насловна Локални Кркобабићи: Стасала и друга генерација

Локални Кркобабићи: Стасала и друга генерација

1
ПОДИЈЕЛИ

У нови сазив одбора главног града изабрани су синови другог човјека ДПС-а Душка Марковића, Никола, те предсједника Одбора за безбједност Мевлудина Нухоџића, Амар и син потпредсједника Скупштине Милутина Симовића, Милош. У том одбору је и син бившег амбасадора и функционера ДПС-а Горана Сита Ракочевића, Никола.

Zrelo_naprijed_Gradjani_na_prvom_mjestu

Куриозитет новог сазива подгоричког одбора Демократске партије социјалиста је појава династија.

Из партије Мила Ђукановића тврде да нема непотизма у партији и да избор свих чланова одбора пролази партијску процедуру.

„Избор свих чланова одбора на свим партијским нивоима у ДПС-у пролази процедуру која је прописана Статутом и правилницима, а која подразумијева да било који кандидат за мјесто у одбору мора имати подршку најшире партијске базе. Никако није ријеч о непотизму, већ искључиво о повјерењу које кандидат стиче кроз партијски рад и директну комуникацију са члановима и симпатизерима партије”, наводи се у одговору ДПС-а.

Питање за ДПС је и да ли таквом кадровском политиком шаљу негативну поруку активистима који желе да напредују у страначкој хијерархији.

“С обзиром на то да у питањима помињете чланове одбора главног града који су, складно својим годинама, прошли све фазе теренског партијског рада, нема сумње да су успјели да завриједе довољно повјерење чланства. У ДПС-у, постоји простор за сваког појединца да се докаже и напредује, под једнаким условима за све”, додаје ДПС у одговорима.

Најпознатији овакав примјер у региону је породица Кркобабић из Србије, гдје су отац, син и унук истовремено обављали државне функције у тој земљи.

Субашић и Орландић дјецу довели до главних одбора

Корак даље од ДПС-а у прављењу партијске династије кренули су функционери Социјалдемократске партије (СДП) који су своје насљеднике довели и до Главног одбора партије.

У Главни одбор су тако на недавном Конгресу СДП-а изабрани ћерка Османа Субашића, Анита Субашић, те син сада већ бившег функционера Мића Орландића, Данило који је већ био шеф кабинета министра унутрашњих послова Рашка Коњевића, а којега сада изгледа чека посао у Аеродромима Црне Горе.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here