Насловна Друштво Логично: Од ухапшеног до шефа криминалистичке полиције

Логично: Од ухапшеног до шефа криминалистичке полиције

0
ПОДИЈЕЛИ

Sinisa Stojkovic

Двије и по године након што је осумњичен да је противзаконито утицао на државног тужиоца, Синиша Стојковић постављен је за шефа подгоричке криминалистичке полиције.

Ту одлуку донио је директор Управе полиције Славко Стојановић, сходно, како пише у саопштењу из те институције, процјени и потребама службе.

Стојковић је ухапшен крајем децембра 2012. године, док је био на челу будванске крими полиције.

Специјални тужилац сумњичио га је да је основној тужитељици Љиљани Кликовац пријетио да може бити смијењена ако буде предузимала даље службене радње у поступку који се водио против полицајца Миленка Миће Рабреновића.

Он је, саопштили су тада из тужилаштва, тужитељки препоручио да се више не бави осумњиченим за пријетње новинарки „Вијести” Оливери Лакић, јер ће то угрозити напредовање бившег директора полиције Веселина Вељовића на мјесто шефа тајне полиције, као и долазак бившег шефа Агенције за националну безбједност (АНБ) Владана Јоковића на мјесто првог човјека црногорске полиције.

За случај Рабреновић, осим Стојковића, интересовала се и предсједница Врховног суда Весна Меденица, али осим што је о њеном “интересовању” сачињена службена забиљешка, Тужилаштво није против ње покретало поступак.

У јуну 2013. године, Тужилаштво је против Стојковића подигло оптужницу, а дан након тога га је министар унутрашњих послова Рашко Коњевић суспендовао са посла.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here