Насловна Политика ЛНР и ДНР позвале на коначан договор за Донбас

ЛНР и ДНР позвале на коначан договор за Донбас

0
ПОДИЈЕЛИ

Опуномоћени представници Доњецке и Луганске народне републике позвали су представнике Украјине у Контакт групи и подгрупи за политичка питања да се коначно договоре о посебном статусу Донбаса.

Denis Pusilin i Vladimir Dajnego

Предлажемо вам да постигнемо договор о стављању на снагу закона о посебном статусу, објављивању амнестије за учеснике борбених акција како од стране устаника, тако и од стране Украјине, и организацији избора у Донбасу према посебном закон„, изјавили су Денис Пушилин и Владимир Дајнего уочи заседања Контакт групе и њених радних подгрупа 3. августа у Минску.

Осим тога, републике су предложиле Кијеву да продужи планирани сусрет у Минску до 4-5. августа, ако стране не буду могле да се договоре.

У случају да не будемо могли да решимо ова питања до 3. августа, предлажемо представницима Украјине да продуже рад у Минску до 4. или 5. августа, ако то буде било потребно. Ако је за то потребна читава недеља, спремни смо да останемо у Минску читаву недељу„, изјавили су Пушилин и Дејнего.

Они су навели да су још једном послали Контакт групи предлоге за решавање ових питања. Опуномоћени представници ЛНР и ДНР су изјавили да желе да република испуни све захтеве из Комплекса мера за реализацију Минског споразума у одређеним роковима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here