Насловна Мозаик Љубивоју Ршумовићу награда за животно дјело

Љубивоју Ршумовићу награда за животно дјело

0

Награда „Сима Цуцић“, коју већ девет година додјељује „Банатски културни центар“ ( БКЦ) из Новог Милошева, ове године је за животно дјело припала познатом пјеснику за дјецу Љубивоју Ршумовић.

За најбољу књигу из области науке о књижевности за дјецу награђена је Валентина Хамовић за књигу „Непрекидно дјетињство“, у издању „Змајевих дјечијих игара“.

Плакету „Сима Цуцић“ добили су: Ђорђе Писарев за књигу „Позна вечера за госпођу Фиби“, Гордана Влајић за књигу „Заистинска српска бајка“ и Младен Дражетин (постхумно) за укупан допринос афирмацији књижевности за дјецу.

О наградама је одлучивао жири у саставу: проф. др Тихомир Петровић (предсједник), проф. др Предраг Јашовић (потпредсједник) и књижевник Радован Влаховић, директор и оснивач БКЦ-а.

Књижевну манифестацију „У част Симе Цуцића“, родоначелника књижевне критике књижевности за дјецу код Срба, „Банатски културни центар“ организује 5. новембра и она је дио пројекта Општине Нови Бечеј, која је на конкурсу Министарства културе проглашена за „Град у фокусу“.

У оквиру програма „У част Симе Цуцића“ биће представљена књига „Пуна кола прича“ ауторке Данице Бандић (1871–1950), „тетка Дане“ или „чика Јове у прози“, коју је приредила Гордана Малетић, а објавио БКЦ.

Специјални гост програма биће Анђела Унковић, побједница 42. Пјесничке штафете Градске библиотеке „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here