Насловна Колумне Љетовање преко ТВ-а

Љетовање преко ТВ-а

1
ПОДИЈЕЛИ

Испливало и следеће питање: љетујеш ли и ти, дакле, преко ТВ-а, уз емисију Више од љета?

Јасно, каткад скокнеш и до мора резервисаног за нас најобичније смртнике (у питању је Сутоморе), ондје се набрзину смочиш, и назад дома да уз поменуту емисију (и невјероватно антихаризматичне водитеље, а не мисли се само на Ивана Максимовића!) проведеш послеподне у Будви, на Могрену, на тераси Авале…

Или на Жабљаку. Или на Краљичиној плажи. Или у Котору. Или у Тивту и Х. Новом. Избор је боли глава; очаспосла, с брда на пјену од мора. Шалтање културно-умјетничких & забавних прилога. Скадарско језеро! Ријека Црнојевића! Бока Которска! Стари Бар – у дугометражном љетопису. Мало вина и укљеве.

Подне у мирису мандарина. Бањање у Вирпазару. Па онда: раздрагане силикон-старлете (+18) церекају се у базену Сплендид. Пластичне напуваљке. Милина к`о са разгледнице. Испратиш шта је тог дана, двијехиљадеседамнаестог Господњег љета, хит на менију. Камера зумира керамички пљат…

Ммм, ах, мљац: прокуване брокуле, суши или млада пилетина из woka, талијанска тјестенина, осучано бијело вино, кремасти колач са малинама. На сјеверу: скоруп, дугодржећа сланина, стари/млади сир, после бајковања зеленогустим, шумским стазама, око лежерних језера. Преживање у хотелу од боровине!

Онда долази несхватљива ноћ. Љето је оргијско доба, ноћ је ничија и свачија и твоја и њена. Турбо-фолк, дискаћ, шунд, сијевање буткица, кезење селфија. Покретне дискотеке излазе на саму обалу.

Мјесец мачак намигује. Донперињон и чиста лајна коке. Средовјечни бизнисменаџери, распојасани, са опуштеним стомачинама у фенси шуљама (са обавезним затамњеним рејбанкама и златним крстовима и тетоважама и лебдећим тиркизним максерицама…), и тек сазреле голицанке, угрубо пободене у кожним сапареима, чекају да извуку њихов број пошто се савршено изблицају на огледало тоалета.

Илегалке. Ратна дјеца. Навелико дотјерана из вукојебина. Маде ин БиХ, јужна пруга, ближа околина Подгорице. Сирочад. (Док је самохрана мајка у трећој смјени, брат је кварташ у успону, сека тигрица поноћи… А за све су и даље криве те јебене деведесете, постранзиција и остало срање, поручују ови из власти… Смрт сиротињи! Сиротиња је неморална! Богати не могу бити болесни! Ево још једног барака-мен. Фукара! Мржња међ` класама.

Капитализам доминира владајући емоцијама. Барака-мен улаз забрањен! За Драгињу из Прњавора све је фри. Молим дискрецију.)

Једну добро урађену облаколиким седативима и ушикану шампањцем, у пролазу разбацују четворица татиних-синова, одводећи је горе у офис. На технички преглед. Ди џеј Миланеза (из Прибоја), има ексер-смајли као бонус, најмлађој у ноћи…

Будва пулсира! Будва је Ин! Будва је бум-бум! Цеца, Чова, Сева… Све ђипа! Вртигузовање, тверковање, селфовање… И по који белфић за екипу у горњој ложи. Цомк.

Ми смо млади, брзи, наша је прва кривина на Брајиће. Ујутру на порталима микс уз кафу: погинуо у смрсканом аутомобилу са толико промила алкохола; пијан искасапио породицу, дијагнозна: патолошка љубомора; искеширала толико и толико за повећање гузе;

Нејмар у град свјетлости на парку принчева за непојмљивих 222 милиона; Кардашијан продаје неискориштену ролну тоалет-папира; Барби ухваћена у улози макронице са два грама краљевског белог прокривеног у чипкицама, у Котору! Копија Сораја! Јека се чини. Ноћ је разорна.

Све то стане у двочасном јављању из резеденције, адреса Мареза. Видиш да можемо од туризма. За разлику од лани, ове године десет одсто више туриста! Батали русе, сербијанце и ине једнодневне парадајз-окупаторе, монтенегро инвестира у елитни туризма. Порто. Сиденс. Топхил.

Само да треска. Љетујемо преко ТВ-а. Подијелимо доживљај. Останимо уз 1 РТЦГ. До следећег јављања сјутра у седаманест. До средине августа. Ђипај мала, дај гас мали!

(Слобода за Чађа!)

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here