Насловна Политика Линта осудио изјаву да су мањине политички Хрвати

Линта осудио изјаву да су мањине политички Хрвати

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта данас је најоштрије осудио, како је навео у саопштењу, проусташку изјаву хрватске посланице у Европском парламенту Руже Томашић да би у Хрватској требало укинути статус националних мањина и да су сви припадници националних мањина „политички Хрвати“.

miodrag-linta

У том случају, како каже Ружа Томашић, припадници националних мањина не би гласали по упутству некога из Србије или неке друге стране државе и не би имали проблема при запошљавању јер би се као поштовала стручност, а не национална припадност.

Јасно је да Ружа Томашић својим јавним дјеловањем хоће што прије да се оствари стратешки циљ њених политичких узора Анте Павелића и Фрање Туђмана, а то је стварање етнички чисте Хрватске без Срба, констатује Линта.

Предсједник Коалиције удружења избеглица зато позива Томашићеву да јавно поручи Хрватима у Босни и Херцеговини да су „политички Босанци“ а Хрватима у Србији да су „политички Срби“ и да више не гласају по упутству одређених политичких кругова из Загреба на предсједничким и парламентарним изборима у Хрватској.

Линта, такође, позива Ружу Томашић да јавно осуди залагање херцеговачких Хрвата за стварање трећег ентитета у БиХ, као и одлуку предсједника Демократског савеза Хрвата у Војводини Петра Кунтића да 18. децембра прошле године у седишту странке прими тадашњег предсједничког кандидата ХДЗ, а сада нову хрватску предсједницу Колинду Грабар Китаровић.

Том приликом Петар Кунтић је позвао све Хрвате у Војводини да гласају за Колинду Грабар Китаровић и изјавио да су увидјели да ХДЗ најбоље разумије проблеме Хрвата у Војводини и да због тога подржавају њихове кандидате, подсјећа Линта.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here