Насловна Друштво Линта о хапшењу Јовића у ЦГ: Застрашивањe бивших припадника РСК

Линта о хапшењу Јовића у ЦГ: Застрашивањe бивших припадника РСК

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да изручење Србина из Глине Мирослава Јовића (47) Хрватској од стране Црне Горе због наводне одговорности за ратни злочин „показује да хрватска држава наставља политику застрашивања бивших припадника РСК“.

Линта у саопштењу које преноси Тањуг наводи да је Јовић 162. Србин који је ухапшен по хрватским потјерницама што потврђује „да хрватско правосуђе није ни независно ни непристрасно већ да је у функцији хрватске политике цементирања етничког чишћења Срба“.

Он је подсјетио да је Јовић живио у Тивту гдје је имао клесарску радњу, те да није имао српско држављанство јер је Србија одбила његов захтјев за пријем због тога што је прецесуиран за ратни злочин.

Линта је додао да је Јовића жупанијски суд у Сиску 2006. године осудио на 15 година затвора у одсуству, јер је наводно са извјесним Миланом Станојевићем починио ратни злочин 1991. године у мјесту Горње Табориште (општина Глина), преноси Тањуг.

„Изјаве појединих лица демантују да је Мирослав Јовић починио било какав ратни злочин“, наводи Линта додајући да „Хрватска све припаднике војске и полиције бивше РСК сматра агресорима и потенцијалним ратним злочинцима а припаднике хрватских оружаних снага херојима који у тзв. домовинском рату нису могли да почине ратне злочине“.

„Због тога је веома важно да Србија никада не пристане на неразуман захтев хрватске стране да укине закон о регионалној надлежности за ратне злочине„, поручује Линта позивајући Тужилаштво Србије за ратне злочине да почне да гони наредбодавце и починиоце бројних ратних злочина над српским цивилима и заробљеницима.

Подсјећамо да је Србин из Глине Мирослав Јовић (47) ухапшен на аеродрому у Тивту по Интерполовој потјерници хрватских власти.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Тако ради министар правде Пажин и друге слуге ХДЗ-а из црногорске власти. За привилегије које доноси власт заборавио Пажин да је и сам морао бјежати из проусташке Хрватске и сад им шаље на гиљотину оне који су га бранили. Олош – свиња којој је стало само до пуног корита.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here