Насловна Друштво Линта: Нечасно, неморално и неприхватљиво да Бисерко у Хагу прогласи Србију геноцидном...

Линта: Нечасно, неморално и неприхватљиво да Бисерко у Хагу прогласи Србију геноцидном државом

4
ПОДИЈЕЛИ

189830_miodrag-linta_f

Коалиција удружења избеглица најоштрије је данас осудила одлуку предсједнице Хелсиншког одбора за људска права Соње Бисерко да буде сведок у евентуалном судском процесу који би Хрватска могла да води против Србије за геноцид, преноси Танјуг.

Председник те Коалиције Миодраг Линта, изјавио је да је ,,Нечасно, неморално и неприхватљиво је да Соња Бисерко пристаје да својим сведочењем допринесе да Међународни суд правде у Хагу, без икаквог основа, прогласи Србију геноцидном државом“.

Из Коалиције траже одговоре

У Коалицији сматрају да је, како каже Линта, потребно поставити неколико питања Бисерко са жељом да одговори на њих, а међу њима су ,,ко је протерао 500.000 Срба из Хрватске током 90-тих година, ко је застрашивао, протеривао и убијао Србе по хрватским градовима, ко је у терористичким акцијама срушио преко 10.000 српских кућа и пословних објеката по хрватским градовима…“.

Линта у саопштењу наводи да су питања и ко је наредио и извршио убиства Срба и систематско пљачкање и паљење српске имовине после хрватских операција Откос, Миљевачки плато, Масленица, Медачки џеп, Бљесак и Олуја, ко је после завршетка рата 1995. године донео низ дискриминаторских закона и подзаконских аката којима је забрањен повратак протераних Срба својим кућама…

Нико није одговарао за убиства Срба у Вуковару прије почетка рата

Линта је навео да су ту и питања ко је одговоран за чињеницу да нико није одговарао за убиства 150 Срба у Вуковару прије почетка рата, ко спречава да протјерани Срби судским путем поврате своја отета имовинска и стечена права, ко не поштује Уставни закон о правима националних мањина из 2002. године који гарантује слободну употребу српског језика и ћирилице и пропорционалну заступљеност Срба у државној управи, полицији и правосуђу…

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  BISERKO JE MONSTRUOZNI KLON OD MEDLIN OLBRAJT , TE JOJ MOŽE BITI DA OVAKO BESTIDNO LAJEI LAŽE KAO ŠTO TO OVDJE O VLADICI RADU TO RADE OBA NOVAKA , ŠERBO I DRUGI MONTENEGRINSKI „ISTORIČARI“ DA JE SVETI GENIJ GENOCIDAN PJESNIK .

  • 0
   0

   Umjesto da normalno i ljudski komentarišeš ti opet prolajao!!! Za ovakav tvoj komentar imam samo jednu i to tvoju riječ. Pa da je i ja napišem kao ti samo velikim slovima: BESTIDNO da ne može bit bestidnije od stara čovjeka koji nema brnjicu na ustima! Bestidno je i tvoje pominjanje sva tri naučnika. Otkud možeš ti sa tom tvojom „pismenošću“ da govoriš o naučnicima!? Hajde, ne brukaj se više matora drtino!

 2. 0
  0

  T (u) R (či) N !? .DRVENI ADVOKATE NIKOGOVIĆA I LAŽOVA KOGA SU ANGAŽOVALI DA ĆUTKAŠ ONE KOJI IMAJU ŠTO DA KAŽU U IME ISTINE I PRAVDE O ČEMU TI NEMAŠ ŠTO DA KAŽEŠ . VEĆ SAMO IMPOTENTNO BALAVIŠ I „ARBITRIRAŠ “ KOJE PISMEN A KO NEPISMEN A KO NAUČNIK A KO NIJE . ZA TEBE JE SVAKI LAŽOV I ADVOKAT NEISTINE NAUČNIK .NE BLEJI VIŠE VEĆ NAPIŠI NEŠTO O NEKOM ČLANKU SVOJE MIŠLJENJE ILI SAM NAPIŠI NEKI ČLANAK DA VIDIMO ŠTO TI ZNAŠ I UMIJEŠ .NIJESI TI ZA TO SPOSOBAN . TI SAMO POKUŠAVAŠ TVOJIM TUPIM TRNOVIMA DA UBODEŠ ONE KOJI IMAJU ŠTO DA KAŽU .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here