Насловна Друштво Линта: Крајње вријеме да ЕУ и САД изврше притисак на Хрватску

Линта: Крајње вријеме да ЕУ и САД изврше притисак на Хрватску

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је да је забрињавајућа чињеница да међународна заједница и даље ћути „на обнову усташтава и систематско кршење људских и националнх права Срба у Хрватској“, додајући да је крајње вријеме да ЕУ и САД изврше притисак на ХР.

„Ако Европска унија и САД заиста желе трајни мир и стабилност на Балкану онда је крајње време да изврше снажан притисак на Хрватску да започне процес суочавања са својом нацифашистичком прошлошћу и коначно постане нормална демократска држава и нормално здраво друштво“, оценио је Миодраг Линта у саопштењу поводом 25. годишњице међународног признања Хрватске, преноси РТС.

Према његовим ријечима, усташтво и нацифашизам су политичка платформа актуелне хрватске власти за бруталне нападе према данашњој Србији, јер „неће да прихвати лажну и бесмислену тезу да је била агресор а Хрватска тобоже жртва у грађанском рату деведесетих година прошлог века, као и да је злочиначка акција ‘Олуја’ била легитимна и ослободилачка акција“, навео је Линта у саопштењу које преноси РТС.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here