Насловна Друштво Линта: Хрватска рехабилитује усташтво али држи лекције Србији

Линта: Хрватска рехабилитује усташтво али држи лекције Србији

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поздравио је данас одлуку премијера Александра Вучића да не присуствује међувладиној конференцији у Бриселу због одлуке Хрватске да блокира отварање поглавља 26 оцењујући да је “трагично“ што ЕУ дозвољава да Хрватска држи лекције Србији.

Линта је у саопштењу оценио да је “трагична чињеница да Европска унија дозвољава да Хрватска држи лекције Србији и води политику условљавања, а истовремено ћути на отворени вишегодишњи процес рехабилтације усташтва односно хрватског нацифашизма и кршења људских и националних права Срба“.

“Политика двоструких стандарда коју води Европска унија неће сигурно доприниети јачању мира, стабилности и безбедности у региону“, рекао је Линта.

Он оцењује да су лицемерне изјаве хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић и хрватског премијера Андреја Пленковића да је Хрватска испунила све критеријуме на европском путу и да те критеријуме мора да испуни и Србија.

Како каже, сада се најбоље виде последице погубне политике лажног помирења коју је водио бивши режим Бориса Тадића према Хрватској.

“Тадићевска Србија није тражила од званичног Загреба и међународних организација решавање имовинских и бројних других проблема стотина хиљада протераних Срба, као и поштовање људских права и заштиту националног и културног иденитета преосталих Срба већ је помагала Хрватској да што пре постане члан ЕУ“, закључио је Линта.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here