Насловна Друштво Линта: ЦГ да одбије захтев ХР за изручење Ђукића

Линта: ЦГ да одбије захтев ХР за изручење Ђукића

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта затражио је од надлежних ангажовање да се генерал Борислав Ђукић изручи Србији.

miroslav-maretic

Он је затражио од Министарства правде, Министарства спољних послова и Тужилаштва за ратне злочине да се генералу суди пред Већем за ратне злочине у Београду.

Линта је такође од надлежних у Црној Гори затражио да одбију хрватски захтев за изручење генерала Ђукића и изруче га српским властима.

Хапшење српског генерала у пензији у Црној Гори, по потерници Хрватске, Линта види као наставак дугогодишње хрватске политике застрашивања протераних Срба.

„Чињенице показују да суђење у Хрватској не би било фер и поштено, јер хрватско правосуђе није ни независно, ни професионално, већ је етнички мотивисано и у служби цементирања етничког чишћења Срба“, навео је Линта у писаној изјави медијима.

Како наводи, Хрватска има право да прати судски процес који би се водио у Србији и да доставља евентуалне доказе против генерала Ђукића.

Хрватска, како тврди, настоји да константним хапшењима Срба, од којих велика већина није починила кривично дело, потврди лажну тезу да су Хрвати жртве и ослободиоци, а да је српска страна злочиначка, која је водила агресорски рат.

„Хрватска настоји да прогнаним Србима ограничи слободу кретања и да их одврати од повратка у места одакле су протјерани пре 20, 25 година“, навео је Линта.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here