Насловна Политика Либијска влада неће више плаћати бивше побуњенике

Либијска влада неће више плаћати бивше побуњенике

0
ПОДИЈЕЛИ

sirijski_pobunjenici_epaБивше побуњеничке групе у Либији после пада Моамера ел Гадафија, задужене за безбедност земље, неће више примати плате, само ако се укључе у редовне снаге безбедности земље до краја године, саопштила је јуче либијска влада.

Влада ће обуставити свако плаћање после 31. децембра 2013. године, који је последњи рок за расформирање оружаних група и њихово интегрисање у војску и полицију, наводи се у саопштење Владе у Триполију.

Власти позивају бивше побуњенике који су се борили против Гадафијевог режима 2011. године да регулишу свој статус како би се придружили припремама за буџет 2014. године.

После пада Гадафијевог режима 2011. године, прелазне власти су бивше побуњенике поставиле да контролишу границе, затворе и стратешка места у земљи, тако да су им дали потпуни легитимет и осећај некажњавања.

Влада је почела да плаћа одређене групе које су наследиле велики војни арсенал после конфликта 2011. године.

Те групе се усуђују да нападају владу и Национални генерални конгрес, највишу државну истанцу у земљи, чим им се суспендује плаћање из неког разлога. Те групе неће да предају оружје, упркос разним предлозима владе да се интегришу у државне структуре.

Њихов аргумент је да револуција још није готова и да чувају оружје док не постигну своје циљеве. Неки чак и не признају постојање државе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here