Насловна Политика Либанска војска: Покренута офанзива против Исламске државе на граници са Сиријом

Либанска војска: Покренута офанзива против Исламске државе на граници са Сиријом

0
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Ројтерс

Либанска војска је данас покренула офанзиву против енклаве Исламске државе на североисточној граници с Сиријом, јер је либанска шиитска група Хезболах најавила напад на милитанте са сиријске стране границе, преноси Ројтерс.

Либанска војска је јутро у 5 часова по локалном времену таргетирала позиције војске Исламсе државе у близини града Лас Балбек. Они су наурожани са ракетама, митраљезима и хеликоптерима, рекао је за Ројтерс, извор близак обавјештајној служби. Ова област је посљедњи дио либанско-сиријске границе која је под опсадом побуњеника.

Операција Хезболаха и сиријске војске усмјерена су на подручје преко границе у западном региону Каламоун у Сирији.

Извор из Хезболака, за Ројтерс каже да је „група“ испунила своју обавезу да се бори раме уз раме са сиријском војском и да уклони сваку пријетњу побуњеника на том дијелу границе. Међутим, они нијесу ништа рекли везано за најављену операцију либанске војске.

Било каква заједничка операција између либанске војске с једне стране, и Хезболаха и сиријске војске са друге би била политички осјетљива у Либану и могла би угрозити значајну војну помоћ САД-а коју земља добије.

 

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here